Dwa światła z przosy skutera/motocykla
• Strona 1 z 1
Dwa światła z przosy skutera/motocykla
Cześć, zastanawiało mnie dlaczego w motorkach większej pojemności 500 czy 1000 (lub innej), a nawet czasem w skuterach świeci tylko jedno światło z przodu skoro ma dwie lampy, kiedyś myślałem, że się po prostu żarówka komuś spaliła, ale niemożliwe, że prawie każdemu się żarówki popaliły, więc zacząłem googlować i co znalazłem? Otóż wyczytałem, że jazda z dwoma żarówkami jest niezgodna z polskimi przepisami drogowymi! Czy to prawda? I czy ktoś mógłby to bardziej rozwinąć, bo nic konkretnego na ten temat nie znalazłem.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
jeśli odległość jest mniejsza niż 1m, to 2 światła też traktuje się jak jedno
a to jest kwestia ułożenia i zmiany podłączeń do wiązki
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
bez przesady, jakis czas temu widzialem scigacza jakiegos nowego w gazetce i mial oba zapalone i bylo to mijania nie drogowe
- xede
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):madcap napisał(a):jeśli odległość jest mniejsza niż 1m, to 2 światła też traktuje się jak jedno
Znaczy nie ma jakiegoś ograniczenia co do 'mocy'? Mogę sobie założyć halogen 500W na jednym reflektorze i śmigać na nim jak na mijania?
miałem na myśli odstęp między jednym a drugim reflektorem
nie mówiłem nic o mocy
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
SV, R6 99-2002, R1 98-2003 , skutery Majesty 125, i znajdzie siÄ™ jeszcze sporo takich motocykli.
Są w nich lepsze światła - 2 żarówki swoje robią.
Po za tym przepisy homologacyjne dopuściły te motocykle (ponoć w drodze wyjątku) do ruchu.
Kiedyś Policjanci czepili się znajomego że w R1 świeca mu 2 żarówki na światłach mijania - odesłał ich do importera Yamahy w Polsce. Powiedział że wszystkie tak mają.
Są w nich lepsze światła - 2 żarówki swoje robią.
Po za tym przepisy homologacyjne dopuściły te motocykle (ponoć w drodze wyjątku) do ruchu.
Kiedyś Policjanci czepili się znajomego że w R1 świeca mu 2 żarówki na światłach mijania - odesłał ich do importera Yamahy w Polsce. Powiedział że wszystkie tak mają.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości