Trzebinia rafineria
• Strona 1 z 1
Trzebinia rafineria
Hmmm właśnie przeczytałem post Zelka o spotkaniu w tym miejscu. Od razu przypomniał mi się wątek który wyszedł dośc niedawno, a niezbyt dużo się o nim mówiło.
W Trzebini od dwóch lat funkcjonowała rafineria produkująca biopaliwa, przedsiębiorca zaciągnął 160mln zł na jej budowe. W tym roku Zyta Gilowska podniosła akcyze na biopaliwa (informacje podawali w dziwny sposób ale wychodziło że jest to 1,2zł ), produkcja w rafineri przestała sie opłacać, banki dopominają się o spłate kredytów. Sposób jak szybko można załatawić rozwój państwa.
Coprawda nie jest to etylina i nie tankujemy tego do motocykli, ale odbije się to na nas wszystkich. Tak że w takiej sytuacji niech nikogo nie dziwi wzrost cen.
A teraz wszyscy razem ładnie: dziękÓjemy!
W Trzebini od dwóch lat funkcjonowała rafineria produkująca biopaliwa, przedsiębiorca zaciągnął 160mln zł na jej budowe. W tym roku Zyta Gilowska podniosła akcyze na biopaliwa (informacje podawali w dziwny sposób ale wychodziło że jest to 1,2zł ), produkcja w rafineri przestała sie opłacać, banki dopominają się o spłate kredytów. Sposób jak szybko można załatawić rozwój państwa.
Coprawda nie jest to etylina i nie tankujemy tego do motocykli, ale odbije się to na nas wszystkich. Tak że w takiej sytuacji niech nikogo nie dziwi wzrost cen.
A teraz wszyscy razem ładnie: dziękÓjemy!
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisales chyba z blędem...
''Sposób jak szybko można załatawić rozwój państwa'
A chyba powinno byc:
Sposob jak szybko mozna zalatwic rozbój panstwa...

''Sposób jak szybko można załatawić rozwój państwa'
A chyba powinno byc:
Sposob jak szybko mozna zalatwic rozbój panstwa...

Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Podobno poszło o haracz. W dobrym tonie jest to aby większe firmy/koncerny opłacały polityków (zwłaszcza na wschodzie- tam istnieje silne lobby paliwowo/własna armia/ i wojskowe).
U nas mamy "koncerny" jakie mamy, ale niestety politycy są bezlitośni.
Biopaliwa to był pomysł z czasów sld, pierwszym zabłockim który się na tym przejechał był Gudzowaty, on także umoczył sporo pieniędzy w produkcję.
U nas mamy "koncerny" jakie mamy, ale niestety politycy są bezlitośni.
Biopaliwa to był pomysł z czasów sld, pierwszym zabłockim który się na tym przejechał był Gudzowaty, on także umoczył sporo pieniędzy w produkcję.
-
SpeedyG - Świeżak
Moi starzy pracują w tej rafinerji i teraz własnie jakieś zabezpieczenia w bankach wzieli i jej nie zamkną a w żądzie to coś tam lepper walczy o zniesienie bądz zmniejszenie tej akcyzy wczoraj w tv oglondałem
Zresztą co do zamkniecia to nie jestem pewien ponieważ u nas w polsce jak coś jest dobre to zawsze popada w rujine u nas w sierszy kopalnia złoża wegla miała jeszcze na 100 lat ale jeden gościu dostał kase za to zeby wydac rozporządzenie o jej zniszczeniu i 5tys osób poszło na ulice 3tyś z samiej kopalni a 2tyś ze spółek które były przynależne do kopalni zaraz się piasek na piaskowni skończy i kolejny 1tyś osób na ulice więc cały obszar trzebini-sierszy popadnie w rujine jeszcze tylko brakuje żeby dopiero co nowo zmodernizowaną elektrownie zamkneli to już bedzie wogule najlepiej aha i zapomniałem dodac że odkąd pąpy przesttały pracowac na kopalni to cały obszar zaczoł się zapadac 3 lata temu 500m od mojego domu ziemia na drodze się zapadła na 20 metrów i szerokośc 100 metrów tyko brakowało żeby akurat jakieś auto przejeżdżało akurat w tym miejscu
Zresztą co do zamkniecia to nie jestem pewien ponieważ u nas w polsce jak coś jest dobre to zawsze popada w rujine u nas w sierszy kopalnia złoża wegla miała jeszcze na 100 lat ale jeden gościu dostał kase za to zeby wydac rozporządzenie o jej zniszczeniu i 5tys osób poszło na ulice 3tyś z samiej kopalni a 2tyś ze spółek które były przynależne do kopalni zaraz się piasek na piaskowni skończy i kolejny 1tyś osób na ulice więc cały obszar trzebini-sierszy popadnie w rujine jeszcze tylko brakuje żeby dopiero co nowo zmodernizowaną elektrownie zamkneli to już bedzie wogule najlepiej aha i zapomniałem dodac że odkąd pąpy przesttały pracowac na kopalni to cały obszar zaczoł się zapadac 3 lata temu 500m od mojego domu ziemia na drodze się zapadła na 20 metrów i szerokośc 100 metrów tyko brakowało żeby akurat jakieś auto przejeżdżało akurat w tym miejscu
-
maciejos - Świeżak
Bo ta akcyza dotyczy nie tylko tej rafinerii ale też wszystkich firm zależnych w jakiś sposób od oleju opałowego.
Jeszcze troche i nie będzie nic się poruszało po polskich drogach, wtedy dopiero wcale nie będą mieli pieniędzy na budowe nowych dróg. Jak będziemy chcieli sobie pojeździć, to chyba że po dywanie w przedpokoju.
Niestety ale taka jest prawda, jak biopaliwo nie będzie sie liczyło na rynku to nie będzie co miało hamować wzrostu cen ropy.
To gdzie mieli te skuterki z instalacjÄ… gazowÄ… ?
Jeszcze troche i nie będzie nic się poruszało po polskich drogach, wtedy dopiero wcale nie będą mieli pieniędzy na budowe nowych dróg. Jak będziemy chcieli sobie pojeździć, to chyba że po dywanie w przedpokoju.
Niestety ale taka jest prawda, jak biopaliwo nie będzie sie liczyło na rynku to nie będzie co miało hamować wzrostu cen ropy.
To gdzie mieli te skuterki z instalacjÄ… gazowÄ… ?

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
No chyba że wezmiecie przykład z autobusów bo u nas i gdzies jeszcze w 2 miastach zrobili wlasnie autobusy na gaz ziemy ale sa tylko 3 bądz 4 stacje paliw kture tankują gaz ziemny do tych autobusów a no i jeszcze są bardzo słabe i pojadą może 70km/h bo kierowcy się pytałem a i jeszcze jest ten minus że na jednej butli
11kg przejedziesz może 30km a na ich dachach jest 10 takich butli więc nie wiem czy do auta bądz do motoru oplaca sie robic taki patent
11kg przejedziesz może 30km a na ich dachach jest 10 takich butli więc nie wiem czy do auta bądz do motoru oplaca sie robic taki patent
-
maciejos - Świeżak
heh właściwie to chodziło mi o ten gaz ziemny ; ) coprawda butla jest dużo cięższa i duuużo droższa, ale przynajmniej będę sobie skuterka tankował u mamusi w kuchni ; ) No chyba że znowu polska nie będzie mogła wysyłać mięsa do ruskich (proponowałbym wysłać dwie kaczki i jednego kaczora- zbieżność z rządem przypadkowa, ale jeszcze jako gratis w klatce jednego gila ; ) ) i w zamian nam rurociąg przyjaźni zakręcą, to wtedy będę jedynym uczestnikiem ruchu drogowego, ale za to jak bezpiecznie się będę czuł.
Podoba mi się ta polityka i od razu ekologia w naszym kraju wzrośnie, nie będzie tych wstrętnych samochodów trujących wszystko co popadnie.
Dolina rozpudy nie będzie już aferą, wyznaczą tam szlaki rowerowe i każdy będzie zadowolony.
Widzicie ile dobrego można zrobić w prosty sposób dla kraju? Tylko prosze się nie śmiać, Macierewicz nie będzie przemawiał
Podoba mi się ta polityka i od razu ekologia w naszym kraju wzrośnie, nie będzie tych wstrętnych samochodów trujących wszystko co popadnie.
Dolina rozpudy nie będzie już aferą, wyznaczą tam szlaki rowerowe i każdy będzie zadowolony.
Widzicie ile dobrego można zrobić w prosty sposób dla kraju? Tylko prosze się nie śmiać, Macierewicz nie będzie przemawiał

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Samochody moga byc napedzane metanem...
Ale jest problem z butla... Musi byc duzo bardziej wytrzymalsza od tej na LPG.
Dlatego autobusy posiadaja kilka takich.
Ale jest problem z butla... Musi byc duzo bardziej wytrzymalsza od tej na LPG.
Dlatego autobusy posiadaja kilka takich.
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości