Aprilia Sr 50 96' Mam problem proszÄ™ o pomoc wszystkich
• Strona 1 z 1
Aprilia Sr 50 96' Mam problem proszÄ™ o pomoc wszystkich
witam wszystkich serdecznie mam problem i wierze że mi pomożecie posiadam Aprilie sr 50 ale tą starszą rok 1996 na powietrze miałem małą wymianę jak to bywa wymieniłem rolki na sportowe 7gr i nowy pasek wolno się zbiera ale leci 80km/h i coś mi się zaczyna dziać i nie wiem co za bardzo się nie znam ale trochę juz czaje gdy dam mu w gaz to czasami coś mi grzechocze tak jak przekładnia czy coś nie wiem dokladnie i z czasem zdarza się to coraz częściej nie wiem co się dzieje jak zacznie grzechotać to sam mi jedzie nie schodzi z obrotów dopiero jak zachamuje to przestaje. PROSZĘ WAS O POMOC W TEJ SPRAWIE MOJE GG 6464445 PROSZĘ PISAĆ
czasami siÄ™ blokuje tak przy 50km/h ale po paru sekundach puszcza i zwalnia normalnie.
ale nie wolno mi się zbiera bo są rolki ćiężki podobno założone tak mechanik mi mówił że założył 7g rolki ale i tak czasami ma takie fazy że z miejsca to szybko rusza a czasami wolno.....
a czy dam radę sam wymienić te sprężynki i czy mniej więcej mógł byś mi powiedzieć jaki jest ich koszt???
czasami siÄ™ blokuje tak przy 50km/h ale po paru sekundach puszcza i zwalnia normalnie.
ale nie wolno mi się zbiera bo są rolki ćiężki podobno założone tak mechanik mi mówił że założył 7g rolki ale i tak czasami ma takie fazy że z miejsca to szybko rusza a czasami wolno.....
a czy dam radę sam wymienić te sprężynki i czy mniej więcej mógł byś mi powiedzieć jaki jest ich koszt???
Ostatnio edytowano 24/7/2010, 12:12 przez ARKADE, łącznie edytowano 3 razy
Arek
-
ARKADE - Świeżak
Rozumiem że gaz sie nie blokuje ?
To tak wygląda jakby rolka sie przekrzywiła i wariator płynnie się nie przesuwał...
Jeśli się wolno zbiera to mogą być wyrobione sprężynki sprzęgła .
To tak wygląda jakby rolka sie przekrzywiła i wariator płynnie się nie przesuwał...
Jeśli się wolno zbiera to mogą być wyrobione sprężynki sprzęgła .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości