yamaha fz6: crashe czy gmole?
• Strona 1 z 1
yamaha fz6: crashe czy gmole?
Jakiś czas temu kupiłam sobie fz6-kę i wreszcie mam troche czasu i zaskurniaków żeby w nią coś poinwestować. Zastanawiam się czy gmole czy crashe?- co myślicie? Bo czytałam o padach i ludzie mówią, że przy jakimkolwiek szlifie może dojść do uszkodzenia ramy...to prawda..?
- mortishiaa
- Świeżak
Ja bym ładował gmole. Są funkcjonalniejsze, dają lepszą ochronę przy szlifach, i w sumie nie psują wyglądu fazerka
- Gregorgsxr
- Świeżak
Ja też jestem za gmolami. Crash jest spoko... ale przy parkingówce.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Gregorgsxr napisał(a):... i w sumie nie psują wyglądu fazerka
ratuje CIe tylko "De gustibus non est disputandum" bo chyba bym Cie pogryzł

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
pan_wiewiorka napisał(a):Wielopunktowe podobno ramy nie uszkodzą jednak wg mnie gmol daje większe bezpieczeństwo. Jak koniecznie będziesz chciał crashpady, to tylko wielopunktowe, jednopunktowe przy ślizgu (jakby nie były zobione i na podstawie jakich pomiarów) uszkodzą ramę.
Rizoma ostatnio wypuściła ładną serię, niestety dość kosztowną
Nie wiem jakie 1-punktowe crashe miales albo jakie sruby tam wsadzales, ale u mnie przy 2 tarciach uszkodzenia ramy 0.
PS. To jest dziewczyna.
V rulez.
-
Kohelet - Świeżak
Bardziej mimo wszystko skłaniam się ku gmolom.. tak też najprawdopodobniej się stanie;) Crashe ładniej wygladają, ale gmole też nie są złe;) Decyzja podjęta..
Tylko mnie w niej upewniliście.. Już nie mogę się doczekać 

- mortishiaa
- Świeżak
siemka,ja zalozylem crashe rizoma i mam nadzieje,ze nie beda nigdy sprawdzone.szczerze mowiac to zalezy przy ilu sie polozysz,bo jak przy 30-40 to crashe wystarcza a powyzej to co z tego ze beda gmole jak motor zrobi fikolka i nic juz mu nie pomoze.dlatego wybieram estetyke z dawka ochrony,bo nijak widze gmole na fz6 to naked a nie cruiser.mialem juz szlifa przy 120 i z zx9 zostalo wspomnienie.co do wyboru marki akcesoriow to radze nie skapic i kupic lepszej firmy.ja chcialem zakupic sporo rzeczy w puig i na cale szczescie mialem okazje porownac jakosc z rizoma.troche szarpnelo po kieszeni,ale za to jestem zadowolony.zanim kupisz pojezdzij i obejrzyj jak co wyglada.pzdr.
- fz6
- Świeżak
• Strona 1 z 1