Zobacz wÄ…tek - wibracje z silnika
NAS Analytics TAG

wibracje z silnika

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

wibracje z silnika

Postprzez wm10589 » 21/7/2010, 09:11

Panowie potrzebuję pomocy, szukałem tematów podobnych trochę było ale bez konkretnych odpowiedzi.
2 miesięce temu w moim motocyklu pojawiły się wibracje, zaczynają się od 3500 obr. i tak do końca. Na początku olałem temat bo miałem parę rzeczy do zrobienia i myślałem, że znikną: cieknącą lagę, łożysko główki i mocno zużyte opony, ale to zrobiłem a wibracje nadal są.
Teraz sprawdzałem na postoju i po odkręceniu manetki też są takżę wnioskuję, że to od silnika, tylko że wszystko ładnie i cicho pracuje i nie mam pojęcia co to może być? Najbardziej wyczuwalne są na podnóżkach. Mocowanie silnika już sprawdziłem i wszystko jest ok.
Może ktoś z was miał podobną sytuację...
Ostatnio edytowano 21/7/2010, 12:36 przez wm10589, łącznie edytowano 1 raz
wm10589
Świeżak

Postprzez wm10589 » 21/7/2010, 11:41

A może to być wina rozrządu? tylko z drugiej strony czy nie pojawiłby się wtedy jakiś niepokojący dźwięk?
... wkurza mnie to, bo to łaskotanie w stopy zniosę, ale jak mi slinik rozp...li się to chyba pochlastam się.

rozmawiałem wczoraj ze znajomym, który mi powiedział że w moim silniku nie ma wałków wyrównoważających;
wczoraj przysłuchałem się pracy silnika i zauważyłem że po wciśnięciu sprzęgła jest trochę ciszej, może więc to coś ze sprzęgłłem ?
wm10589
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê