kupiłem bandita 97 , 600n. problem ... mały czy duży ??
• Strona 1 z 1
kupiłem bandita 97 , 600n. problem ... mały czy duży ??
witam.jestem tu pierwszy raz i przepraszam jeśli w złym miejscu zgłosiłem swój problem. kupiłem bandita 600n z 97 roku. po jakis 100km mam problem. na zimnym silniku biegi dosc dobrze wchodzą. jak sie zagrzeje to na niskich obrotach tez ładnie wchodzą a od 5 tys obr/min strasznie słychać jak sie biegi zmieniają. szczególnie z 1na 2 i z 2 na 3 bieg.
potem ładnie sie zmieniają. zauwarzyłem ze jest mało oleju. wlałem litr oleju !!!!!!! ;/ na tym wskaźniku pokazało ze jest juz wystarczająco. po jakims czasie znów jest mało. sprawdzałem nigdzie nie cieknie nie kapie itd. brat za mną jechał i kreciłem ( na ciepłym ) silnik do 11 tys obr/min i nic nie kopcił . kolec powiedział ze wlał przy zmianie oleju 3,3 l z wymianą równiez filtra oleju. moze za mało wlał i dlatego mi 1 litr brakło.;/ powiedzcie co mam robić ?? silnik ładnie pracuje na zimnym jak i na ciepłym silniku. odpala wspaniale itd. pozdrawiam i czekam na wasze opinie, porady itd.

- suzi89
- Świeżak
To sprawdz czisnienie na cylindrach moze silnik ma juz dosyc i dlatego ktos go sprzedał bo źre tyle oleju.A przy zmianie biegów gaz odpuszczasz?czy krecisz go mocno i chcesz zmienic bieg na wyzszy,bo nie bardzo rozumiem co napisałes.Przejrzyj moze to forum,napewno cos znajdziesz: http://www.polishbanditcrew.pl/
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
-
Insekt - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 230 gości