Kontrolka silnika w Yamaszce R6
• Strona 1 z 1
Kontrolka silnika w Yamaszce R6
Witam
Po zakupieniu motocykla pali mi sie kontrolka silnika ktora jest spowodowana tym iz poprzedni wlasciciel wyjol akumulator na zime i po wlozeniu sie zapalila
Bylem w serwisie , ale jak mi powiedzieli cene podpiecia sie komputera i wylonczenie jej to zlapale sie za glowe
Dlatego pytam sie czy mozna jakos samemu zrobic i ja wylanczyc??
Chodzi mi o kontrolke przy Yamaha R6 2004r
Z gory dzieki
Po zakupieniu motocykla pali mi sie kontrolka silnika ktora jest spowodowana tym iz poprzedni wlasciciel wyjol akumulator na zime i po wlozeniu sie zapalila
Bylem w serwisie , ale jak mi powiedzieli cene podpiecia sie komputera i wylonczenie jej to zlapale sie za glowe
Dlatego pytam sie czy mozna jakos samemu zrobic i ja wylanczyc??
Chodzi mi o kontrolke przy Yamaha R6 2004r
Z gory dzieki
- Biker12
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
niemożliwe aby wyjęcie akumulatora spowodowało takie coś, widocznie masz naprawdę rozwalony silnik i lepiej nie oszczędzaj kasy tylko to sprawdź i doprowadź do porządku.
Wypięcie akumulatora to może ci jedynie spowodować utratę zapisanego przebiego w tape 1 i 2 oraz przestawić licznik z km na mile jeśli oczywiście moto jest z zagranicy, ale nie takie coś
Wypięcie akumulatora to może ci jedynie spowodować utratę zapisanego przebiego w tape 1 i 2 oraz przestawić licznik z km na mile jeśli oczywiście moto jest z zagranicy, ale nie takie coś
- lachos R6
- Świeżak
Byłem w warsztacie , troche sie przylamalem jak mechanik mi oznajmij iz motor ma 14 błedów
Silnik pracuje , chodzi , wkreca sie bez problemu na obroty , pali wszystko lux ale posiada jak juz wspomnialem 14 błedow
Te bledy sa zwiazane z samymi duperelami jak np. czujniki , nic powaznego
Chcialbym samemu dojsc i zlikwidowac usterki
Ma którys tabele kodow co ktory blad oznacza ??
Yamaha R6 2004r
Silnik pracuje , chodzi , wkreca sie bez problemu na obroty , pali wszystko lux ale posiada jak juz wspomnialem 14 błedow

Te bledy sa zwiazane z samymi duperelami jak np. czujniki , nic powaznego
Chcialbym samemu dojsc i zlikwidowac usterki
Ma którys tabele kodow co ktory blad oznacza ??
Yamaha R6 2004r
- Biker12
- Świeżak
Bez kompa bledow nie skasujesz... etc. Nawet jak naprawisz usterki nie zniknal trzeba bedzie skasowac bład. Przynajmniej czesto tak jest.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Nie prawda jak bylem na serwisie kasowal tak normalnie bez komputera zadnego ni nic tylko pare usterek trzeba naprawic bo bledy nie chca sie wykasowac i potrzebna mi jest taka tabela ten koles w tym serwisie mial i mial opisane cyferki bledow i co ktory blad oznacza , co trzeba naprawic.
Sam usune usterki a bledy to mi wykasuja , a takto duzo wyjme z portfela za usuniecie usterek wiec wole sam naprawic i pojade do serwisu i tam mi tylko bledy same wykasuja , mniej zaplace
Potrzebuje tej tabeli to usune te usterki i wykasuja mi bledy w serwisie;)
Sam usune usterki a bledy to mi wykasuja , a takto duzo wyjme z portfela za usuniecie usterek wiec wole sam naprawic i pojade do serwisu i tam mi tylko bledy same wykasuja , mniej zaplace
Potrzebuje tej tabeli to usune te usterki i wykasuja mi bledy w serwisie;)
- Biker12
- Świeżak
Usunięcie usterek powoduje automatyczne wyłączenie lampki Check Engine.
W większości Yamah tak jest i nie tylko (ale kody błędów zapisują się w historii - tu nie w każdym motocyklu można je wykasować).
Dostęp do tabeli ma ASO, ewentualnie ktoś kto posiada Service manuala.
Podaj kody błędów które się wyświetlają.
14 błędów sugeruje mocno po kolizyjną przeszłość (szczególnie kod 30) lub nie umiejętne serwisowanie, włączanie zapłonu przy odpiętych czujnikach, wtryskach etc...
W większości Yamah tak jest i nie tylko (ale kody błędów zapisują się w historii - tu nie w każdym motocyklu można je wykasować).
Dostęp do tabeli ma ASO, ewentualnie ktoś kto posiada Service manuala.
Podaj kody błędów które się wyświetlają.
14 błędów sugeruje mocno po kolizyjną przeszłość (szczególnie kod 30) lub nie umiejętne serwisowanie, włączanie zapłonu przy odpiętych czujnikach, wtryskach etc...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Wiem wiem , to nie sa powazne bledy bo w serwisie mi powiedzieli jak bylem ale zeby zrobic te usterki to duzo bym musial zaplacic wiec sam je usune a bledy mi wykasuja zeby ten check silnika znikl
A bledy sa nastepujace : 17 , 18 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28, 29 , 31 , 32 , 37 , 38
Raczek_6 bylbym CI wdzieczny jakbys mi napisal co ktory blad oznacza
Bo narazie zamiast jeździc to patrze na motor iz go z grubsza rozebralem do poprawek
Czekam na odpowiedz
Z góry dzięki

A bledy sa nastepujace : 17 , 18 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28, 29 , 31 , 32 , 37 , 38
Raczek_6 bylbym CI wdzieczny jakbys mi napisal co ktory blad oznacza

Bo narazie zamiast jeździc to patrze na motor iz go z grubsza rozebralem do poprawek
Czekam na odpowiedz
Z góry dzięki
- Biker12
- Świeżak
17,18,24,25,26,27,28,29,31,32,37,38 - nie ma w manualu takich kodów błędu.
SÄ… tylko:
11,12,13,14,15,16,19,20,21,22,23,30,33,34,35,36,41,42,43,44,46,50. Er-1, Er-2, Er-3, Er-4.
SÄ… tylko:
11,12,13,14,15,16,19,20,21,22,23,30,33,34,35,36,41,42,43,44,46,50. Er-1, Er-2, Er-3, Er-4.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 9 gości