Zobacz wątek - Clip on, czy mozna założyć większe
NAS Analytics TAG

Clip on, czy mozna założyć większe

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Clip on, czy mozna założyć większe

Postprzez Michal_burnout » 19/7/2010, 19:04

Witam, chcę założyć clipony od Kawasaki do SRADa, chodzi mi o małą odległość rurki od lagi(żółta strzałka), bo chce je wyprostować, a te od Suzuki są za daleko odsunięte od całego pierścienia i wala albo po baku albo owiewce. Tyle, ze od Kawy maja 50mm a Suzuki 45mm :(
Szare to laga, a czerwone to u tokarza bym dorobił, wyda ten patent?, Albo może od czego założyć prostą kiere żeby w owiewkach oryginalnych się mieściła?

Obrazek
Jeśli pędzisz z prędkością 299 km/h, to co widzisz przed sobą jest już historią...
Michal_burnout
Świeżak

Postprzez Invi » 19/7/2010, 22:17

Nie podejdą raczej. W SRADie (i nie tylko chyba) masz w cliponach taki bolec który wchodzi w górną półkę i dzięki temu są zawsze pod idealnie równym kątem. Jak będzie nierówno to będzie się źle jeździć.

Ja czegoś tu nie rozumiem. Proste clipony w SRADzie nie powinny dotykać ani do baku, ani do czaszy, Coś krzywe musisz mieć. Ja ja wyglebiłem to zgiąłem delikatnie lewą kierownicę i właśnie dotykała do baku.

Ty to w ogóle straszną prowizorkę odwalasz :P To nie ty chciałeś pchać owiewki od K1 do SRADa? :P
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 19/7/2010, 23:00

Szukaj używanych od Twojego modelu lub akcesoryjnych sportowych.

Montaż większych z tulejkami to druciarstwo które może się zemścić - chyba nie chciałbyś aby taka kierownica została w ręku po opadnięciu z nieoczekiwanej gumy lub przy ostrym hamowaniu ....

Czeskie PP, niemiecki ABM, włoska Rizoma robią akcesoryjne kierownice ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Michal_burnout » 20/7/2010, 06:55

Tak to ja chciałem ta owiewkę od K1 przerabiać :twisted: Ale to stare dzieje :D Moje są ok ale chce mieć prostą kierownice czyli nie oryginalną pod kątem a prostą, chce to osiągnąć poprzez odwrócenie cliponów no ale miejsca mało a SRADowe mają za daleko od lag dospawane rurki... Myślę, że zrozumiale napisałem.
Jeśli pędzisz z prędkością 299 km/h, to co widzisz przed sobą jest już historią...
Michal_burnout
Świeżak

Postprzez Michal_burnout » 20/7/2010, 13:49

Pompę mam radialną, nie denerwuj się... Że niby Kawa to skuter :roll:
Michal_burnout
Świeżak

Postprzez Michal_burnout » 21/7/2010, 07:41

Znajdź mi dedykowany clip on do SRADa taki jaki potrzebuje, a nie filozofujesz. Jeśli tokarz by to ogarnął, można by przyspawać te wypełnienie do kiery, więc nie byłaby to aż taka składanka :) Trzymałoby się kupy, do tego byłyby pod półką, więc tak szybko by nie wypadły. Szkoda teoretyzowania na ten temat, wrzucę foty jak to zrobię.
Michal_burnout
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 21/7/2010, 11:36

Powiem tyle nie napisales nawet o ktorego GSXR chodzi rok pojemnosc etc... Clipony mozna kupic dedykowane i do tego górą półkę. Mozesz kupić górną półkę z mocowanie pod kiere turystyczna. Bedzie to troche kosztować. Znam przypadki jak kolesiowi kierownica została w ręce po gumie i zaliczył dzwona.
Widze, że lubisz kowalstwo artystyczne.
No czekamy na zdjęcia.

Obrazek

Clipony Woodcrafta: (drooogo bedzie:))
http://shop.superbikestore.net/Woodcraf ... 2-0145.htm

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

http://www.motosport.com/motorcycle/pro ... R600;1997&

CBR 600 ma 45mm
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Michal_burnout » 11/8/2010, 22:25

Chodzi mi o SRADa 600 99rok.

Tokarz dorobił idealne pierścienie z kołnierzem, naciąłem je wzdłuż i zamontowałem pod półką, idealnie pasują i mocno się trzymają.

Obrazek
Michal_burnout
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê