Zobacz wątek - Mój Quad nie odpala

Mój Quad nie odpala

Dla fanów czterokołowców
_________

Moderatorzy: Walenty, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, henio12323, Beavis

Mój Quad nie odpala

Postprzez Chen » 14/7/2010, 17:49

Witam, mam problem z quadem ponieważ gdy chcę go odpalić to coś w rozruszniku pyka i nie odpala, iskry jeszcze nie sprawdzałem, na pych blokują mi się tylne kola :? :shock: proszę o pomoc
Chen
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14/7/2010, 17:41


Postprzez luri » 15/7/2010, 09:41

http://www.youtube.com/watch?v=Cx1fEEVplBs masz tak samo ?? Jak tak zaczni od wymiany modułu o ile nie masz iskry.
luri
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7/6/2010, 15:09
Lokalizacja: Jastrowie

Postprzez cinekkk2 » 16/7/2010, 12:40

Sprawdź iskrę, a na pycha bieg wrzucasz dopiero jak rozpędzisz quada.
cinekkk2
Świeżak
 
Posty: 53
Dołączył(a): 21/5/2009, 18:14
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Konio » 16/7/2010, 12:49

do tego najlepiej wbijac 2 a nie 1.
moglbys dodac jeszcze jakiego quada masz...
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Avatar użytkownika
Konio
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2925
Dołączył(a): 6/11/2008, 21:47
Lokalizacja: Nadejdzie Chuck? Tego nikt nie wie;/ Kielce/Krk

Postprzez Chen » 18/7/2010, 18:58

mam bashana 200 nie mam iskry . ja daje na 3 rozpedzam sie i puszczam sprzeglo i kola sie blokuja
Chen
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14/7/2010, 17:41

Postprzez cinekkk2 » 20/7/2010, 14:16

To wymień świece, a jak odpalasz na pycha to jak puszczasz sprzęgło to skocz jeszcze na siedzenie.
cinekkk2
Świeżak
 
Posty: 53
Dołączył(a): 21/5/2009, 18:14
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Chen » 20/7/2010, 22:10

mam nowa swiece ... i jakis miesiac temu nie musialem skakac na niego ;/ tylko ze miesiac stal;/
Chen
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14/7/2010, 17:41

Postprzez glodzilla » 21/7/2010, 07:42

Koła ci się blokują bo nie mają dobrej przyczepności a ruszyć tłokiem to też nie jest tak łatwo mówisz że quad miesiąc stał a był odpalany bo jak nie to się mogła rdza wytworzyć na tulei i lipa taki sam przypadek miałem w robocie tylko że w samochodzie samochód stał dłuższy czas i jak go odpalili to się korbowód ugiął troszkę i samochód zaczął kopcić bo tłok nie dochodzi do najwyższego pola i nie było dobrego sprężania . Proponuje wyjąć rozrusznik i spr na krótko i bez obciążenia czy będzie kręcił każdy elektryk coś takiego potrafi
glodzilla
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24/6/2009, 15:08

Postprzez Chen » 22/7/2010, 08:32

jezeli jest rdza to co moge zrobic ?rozebrac quada ?
Chen
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14/7/2010, 17:41

Postprzez cinekkk2 » 23/7/2010, 20:41

Możesz to oddać do szlifu.
cinekkk2
Świeżak
 
Posty: 53
Dołączył(a): 21/5/2009, 18:14
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Chen » 28/7/2010, 10:06

to nie była rdza. porostu pogrzebałem coś przy rozruszniku i odpalil ; D
Chen
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14/7/2010, 17:41

Postprzez Chen » 28/7/2010, 10:26

zamykam temat
Chen
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14/7/2010, 17:41



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr