Honda cr 125 słaba iskra
• Strona 1 z 1
Honda cr 125 słaba iskra
Witam mam problem ze swoją cr z 1996r. a mianowicie na wolnych obrotach chodzi a gdy dodam trochę gazu gaśnie, na popych tylko buuu i zalewa świece czy jest to problem z modułem?Proszę o pomoc.
- Mathonda
- Świeżak
nie koniecznie. jaki kolor ma swieca ? jak kawa z mlekiem to znaczy ze wszystko jest dobre. jak inne to juz moga byc rózne przyczyny ale rzadko moduł. predzej zle wyregulowany gaznik albo stare zawory membranowe (moga miec luzy i wpuszczac benzyne)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kolor świecy to czarny zakopcona
przy wyższych obrotach zanika iskra a moduł podejżewam dlatego że kupiłem moto od kolegi i jak jechał to mu zgasł wiec go wyciągnął a ja kupiłem tą crke i moduł dałem do elektronika i polutował go i powymieniał niektóre podzespoły ale powiedział że jest zakodowany i nie ma możliwości wymiany tego jak on to ujął "serca"modułu jednak na wolnych chodzi a taki moduł kosztuje 350zł czy podpasowało by coś od chiny?

- Mathonda
- Świeżak
aha chyba ze tak to wtedy rzeczywiscie moze byc wina modulu. moze by i podpasowal ale nie pracowal by poprawnie zwykle moto sie wkrecaja do 12 tys max full crosy kreca duzo wyzej
wiec trzeba kupic tylko oryginal. szukaj w uzywkach

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chyba tak będe musiał zrobić ale jeszcze pojade z tym motorem do serwisu gdzie zajmują sie naprawami,serwisem,tuningiem,regujacją itp. Najlepiej tak będzie dla mnie i motoru duzo słyszałem o tym serwisie dlatego cr-ke tam zawioze ponieważ nie dam tego motoru dla byle kogo albo do serwisu lub samemu będe robił aż zrobie dzięki za odpowiedz jak coś to jeszcze będe pisał.Pozdrawiam fanów Off-road 

- Mathonda
- Świeżak
Witam doszedłem do tego co było przyczyną ,że cr 125 nie chciała wkręcać się na obroty a minowicie do wymiany był impulsator który kupiłem sprawny z innymi częściami za 10zł 3,5 kg części bardzo tanio ,po wymianie impulsatora moto dalej śmiga jak śmigało i wszystko jest ok! Pozdrawiam 

- Mathonda
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości