Zobacz wÄ…tek - GS500 vs ZXR 400
NAS Analytics TAG

GS500 vs ZXR 400

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

GS500 vs ZXR 400

Postprzez SteanV8 » 14/7/2010, 09:38

Witam

Jak widać po ilościu postów i będzie widać po ich jakości jestem początkujący.
Pytanie z serii pierwsze moto

A więc jestem w trakcie robienia prawka kat A, czytając to i inne fora
zdecydowałęm się na GS500 jednak zawsze moją miłością było ZX6R (narazie odpuszczam bo sie tym zabije).

Dziś czytając scigacz.pl natrafilem na ZXR 400 i od razu poajawiło się pytanie a może by tak zygzaka na początek.

Prosze o jakieś opinię na temat porównania tych dwóch moto na początek, chodzi o podstawowe kwestie, na czym się lepiej uczyć co bardziej wybacza błedy i co będzie lepsze jako nauczyciel.

Choć jestem raptusem w gorącej wodzie kompanym to w przypadku motocykla chce najpierw na czyms nauczyć się dobrze jeździć dla tego prosze o porady.

Ps
Nie wykluczam innych propozycji :)

Pozdrawiam
SteanV8
Świeżak

Postprzez zadzior » 14/7/2010, 10:10

Na pewno łatwiej z serwisem gs-a. Bardzo ciężko kupić w RP zxr-a w przynajmniej przyzwoitym stanie. Najczęściej trafiają się sprzęty mocno dobite, skatowane, hymm no po prostu bardzo mocno wyeksploatowane. Mówiąc otwarcie, są to zupełnie dwa inne motocykle, które na pewno nadają się na początek. Oczywiste, że kawasaki będzie mogło wymagać trochę więcej od ciebie niż suzuki, ale wymagania te i tak nie są jakieś strasznie wysokie. Z racji klasy motocykla - kawa jest mniej wygodna, dosyć mocno narwana ( co może się podobać, ale i można ją przez to znienawidzieć :P ). Na co warto zwrócić uwagę, to jazda na kawie. Jest bardzo niewygodnie, z racji tego, że pozycja a'la total hardkor super sport, czyli twardo, sztywno, wszystko bolące i płacz przy jeździe po dziurach. Z kolei suzuki jest znacznie wygodniejsze i na pewno lepiej nadaje się na nasze drogi. Jest dużo części i nie ma rozkładania rąk przy serwisowaniu :D Dobrą alternatywą do gs-a jest honda cb 500, która dla mnie wygrywa z suzuki pod każdym względem.
zadzior
Stały bywalec

Postprzez xede » 15/7/2010, 17:56

a moze mala ninja? :) 250
xede
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê