Jak zdjąć blokade w Aprilli Sr 50 Ditech
• Strona 1 z 1
Jak zdjąć blokade w Aprilli Sr 50 Ditech
Część słuchajcie mam takie pytanie czy nie wiecie jak można zdjąć blokadę do Aprillki bo teraz jedzie tylko 50 h i poruszanie się z taką prędkością zaczyna być już nudne itp.
- kurpian
- Świeżak
Blokad może być kilka- podkładka dystansowa na wariatorze, blaszka od wewnętrznej strony wariatora, dławik w filtrze powietrza, tuleja dystansowa w gaźniku i zablokowany moduł CDI
Szalu nie będzie ale te 20km/h wiecej po zdjęciu blokady z gaźnika, filtra (koniecznie wyreguluj gaźnik potem). Aha, poszukaj też zawirowywacza spalin (taki przewód wychodzący od tłumika do filtra powietrza, lub bezpośrednio do gaxnika (przez niego spaliny są mieszane z powietrzem czystym i zamulają skuter). Na YT jest kilka filmików w których pokazują uniwersalne sposoby ściągania blokad. Pozdro! 

Bo liczy się MOTÓR!!
- nieznanskid
- Świeżak
nieznanskid w DiTechu nie ma gaźnika tylko jest wtrysk
. Są w nim tylko dwie blokady podkładka dystansowa na wariatorze i blokada na komputerze ecu. Co do pierwszej rozkręcasz wariator, zdejmujesz go z wału i tam jest taka obręcz (blokada), zdejmujesz ją, a potem składasz cały wariator. W przypadku ecu musisz wymienić go na nowy całkowicie odblokowany (były trzy wersje ecu: mofa- 25km/h, moped- 45 km/h, full power- odblokowany ok. 85km/h)

- Sniper075
- Świeżak
Patrz najlepiej w apkach na części, jest jeszcze tuningowe ECU od Malossi, ale to raczej polecał bym do mocno tuningowanej maszyny. Możesz jeszcze ze sklepu firmowego Aprilii (powinno być) ale ceny... Ja bym szukał na allegro Aprilii na części i z niej kupował.
- Sniper075
- Świeżak
Szczerze to nie mam pojęcia po ile chodzą, ale znalazłem na allegro komputer odblokowany do DiTecha (początek numeru 822, czyli Full Power) http://allegro.pl/item1143689572_ecu_komputer_modul_aprilia_sr_ditech_morini.html (otwórz link)
Pogadaj z kolesiem
Pogadaj z kolesiem
- Sniper075
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości