[Pytanie] Yamaha Virago
• Strona 1 z 1
[Pytanie] Yamaha Virago
Witam. Ostatnio poleciliście mi na pierwszy motor Yamaha'e Virago. I tak więc mam pytanie na co zwracać uwagę przy wyborze?
Ps. Wie ktoÅ› ile pojedzie taka Yamaha?
Ps. Wie ktoÅ› ile pojedzie taka Yamaha?
- Fatalek
- Świeżak
Zwracać uwagę no to na co przy wszystkich motocyklach: przede wszystkim czy rama prosta, stan silnika, wycieki, lagi, kardan.
W Virażkach to co lubi się psuć to regulator napięcia (ale tego nie sprawdzisz bo jak gościu naładuje aku to dopóki nie padnie nie będziesz wiedział) i sprzęgło rozrusznika - to sprawdzisz, zobacz jak odpala, czy rozrusznik nie rzęzi, nie staje, po prostu czy ładnie kręci.
Ile pójdzie Virażka? Zależy jakiej pojemności. Wybór masz duży: od 125 do 1100.
125 nie zblokowana może nawet do 120 wyciągnąć (w zależności od przełożenia czyli zębatek bo jest na łańcuchu), 535 do 150 (też były wersje zblokowane i nie), 1100 200 wyciągnie.
W Virażkach to co lubi się psuć to regulator napięcia (ale tego nie sprawdzisz bo jak gościu naładuje aku to dopóki nie padnie nie będziesz wiedział) i sprzęgło rozrusznika - to sprawdzisz, zobacz jak odpala, czy rozrusznik nie rzęzi, nie staje, po prostu czy ładnie kręci.
Ile pójdzie Virażka? Zależy jakiej pojemności. Wybór masz duży: od 125 do 1100.
125 nie zblokowana może nawet do 120 wyciągnąć (w zależności od przełożenia czyli zębatek bo jest na łańcuchu), 535 do 150 (też były wersje zblokowane i nie), 1100 200 wyciągnie.
- kriss2k
- Świeżak
Dzięki ;P
Z tego co czytałem i widziałem to koleś niedawno wymieniał regulator napięcia i sprzęgło rozrusznika, a także różne inne części. Widać że jest zadbana. Wygląd w skali od 1 do 6 oceniam na 6+
. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Z tego co czytałem i widziałem to koleś niedawno wymieniał regulator napięcia i sprzęgło rozrusznika, a także różne inne części. Widać że jest zadbana. Wygląd w skali od 1 do 6 oceniam na 6+

- Fatalek
- Świeżak
Zmierz po prostu ładowanie, bo tam niestety lawinowo pada zazwyczaj ten układ, tzn jak się usmaży regulator to szybko alternator się przepala. Jak wszystko ładuje ok, to nie ma co się stresować. Weź sobie latarkę i popatrz czy uszczelki tłoczków hamulcowych nie powyłaziły, ludzie często zapominają o dbaniu o takie rzeczy mimo pucowania sprzęta.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości