zalewanie świecy PROSZE O SZYBKĄ POMOC HONDA NSR
• Strona 1 z 1
zalewanie świecy PROSZE O SZYBKĄ POMOC HONDA NSR
witam mam problem pisalem juz o tym wczesniej zrobilem tak jak napisano kupilem nowa swiece a tu znowu problem sie powtarza pali i po jakims czasie gasnie ,zalewa swiece co z tym fantem zrobic prosze o szybkie rady ciepło a moto stoi w garażu Z GÓRY DZIĘKI
- dambed15
- Świeżak
honda nsr125 pomocy nie pali
a co konkretnie sprawdzic z tym tlokiem
- dambed15
- Świeżak
Śrubkę nie o 2,5 tylko od 1,5 do 2,5. Spróbuj od dolnej granicy. Im bardziej wykręcasz tym wzbogacasz mieszankę w paliwo. Jak ustawisz to pojeździj trochę i sprawdź kolor świecy jeśli będzie miała kolor kawy z mlekiem to jest super, ciemniejszy kolor to za dużo paliwa, jaśniejszy za dużo powietrza.
Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
Spróbuj wyregulować tak jak koledzy mówią a jeśli to ci nie pomoże to z tego co pamiętam to w NSR jest pływak i na tym pływaku masz blaszkę te blaszkę się przegina ona powoduje zamkniecie dyszy dopływowej paliwa . lub dysza możne być uszkodzona wykręć ja i dmuchaj powietrze ustami w pewnym momencie zamknij dysze jeśli powietrze dalej będzie szlo to znaczy ze dysza uszkodzona -TO JEST MOJA PROPOZYCJA
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
-
mariusz198918 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości