Dziwny dźwięk przy wyższych obrotach kawa zx6r 2005
• Strona 1 z 1
Dziwny dźwięk przy wyższych obrotach kawa zx6r 2005
Mam pytanie otóż w zakresie okolo 7-9 tys obr słychać jakby coś dzwoniło w silniku. Jest to taki charakterystyczny dźwięk dzwonienia jakby jakaś blaszka była niedokręcona albo coś w tym typie. Dźwięk ten pojawia się tylko w tym zakresie obrotów. Na jałowych wszystji ok i jak kręce do 15-16 też ok. Najbardziej słychać to dzwonienie jak się hamuje silnikiem właśnie w tym zakresie. Jak moto jest na postoju i dodaję gazu to wydaje mi się że również jest wszystko ok.
- kamilzx636
- Świeżak
no właśnie tego nie da się przykręcić :/ ta "blaszka" trzyma się ta swego rodzaju drucie/pręcie nie wiem jak to sprecyzować, mimo że stukanie przebija się przez 2t z wydechem bez homologacji to słyszę to tylko wtedy gdy mi się o tym przypomni (kwestia przyzwyczajenia)
-
haribo - Świeżak
Jak cos brzeczy to nic tylko sie cieszyc bo moto dziala xD gorzej jakby milczalo ;P
A co do tematu, panewka wydawala by dzwiek "stuk, stuk, stuk" a przy wyzszych obrotach bylo by jeb z korby wiec to mozna wykluczyc. Moze masz lancuszek rozrzadu do wymiany?
A co do tematu, panewka wydawala by dzwiek "stuk, stuk, stuk" a przy wyzszych obrotach bylo by jeb z korby wiec to mozna wykluczyc. Moze masz lancuszek rozrzadu do wymiany?
929
-
cycu_rsko - Moderator
http://img704.imageshack.us/i/img4231m.jpg/
tam masz ten pierdolnik co to wszystko w kupie trzyma, a w zasadzie nie trzyma bo po odpaleniu wszystko zaczyna żyć własnym życiem i dziarsko tańcować
tam masz ten pierdolnik co to wszystko w kupie trzyma, a w zasadzie nie trzyma bo po odpaleniu wszystko zaczyna żyć własnym życiem i dziarsko tańcować
-
haribo - Świeżak
A nie brakuje przy tych korkach od baku, tam w miejscu tego drucika blaszki co by sprężynowała i nie powodowała drżenia tego elementu? Można zawsze jeszcze sylikonem 2 poduszki zrobić i dać żeby wyschły to przestanie metal tłuc o metal 

Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
ta sprężynka brzmi całkiem sensownie, może ktoś by pomógł Panu który założył temat bo tak się wrąbałem na krzywy ryj (kamień milowy w kierunku nie zaśmiecania forum), ale jeśli ktoś będzie w stanie mi również pomóc będę wdzięczny
-
haribo - Świeżak
No na dzwonienie nie ma prostej rady, bo dzwonić może wszystko co jest niedokręcone lub się wyrobiło. Co do sprężynki to nie sama sprężynka tylko blaszka spręzynowa
Cos w rodzaju tego co masz w myszce np i jak klikasz to zawsze odskakuje 

Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
No to dobrze bo już się bałem że to panewki. Tylko praktycznie ten dźwięk zrobił się od niedawna jak wróciłem z autoatrady. Zdjemę wszystkie owiewki i zobaczę co tam mi lata. Ale najgorsze jest to, że na jałowym ciężko to wyczyć , natomiast podczas jazdy ten dźwięk jakby dochodził z lewej strony poniżej baku.
- kamilzx636
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa