Kaski Marushin
• Strona 1 z 1
Kaski Marushin
witam!
przymierzam sie do kupna mojego pierwszego kasku i szczerze mowiac po przekopaniu wielu tematow doszedlem do wniosku ze najlepszym wyborem w cenie do 600 zl bedzie kask marushina
i tutaj chcialbym sie co nieco o kaskach tej firmy dowiedziec; za wspomniane 600 zl w gre wchodza trzy modele: 777, 778 i 888
czym one wlasciwie sie roznia, ktory najlepiej lyknac; pytanie odnosnie 778- on chyba w odroznieniu od pozostalych ma skorupe z wlokna szklanego- dobrze to czy zle?
genralnie bardzo bym prosil o opinie na temat garnkow tej firmy, bede wdzieczny zapewne pomoze mi to w wyborze
pozdrawiam i dzieki z gory
ps. moze jeszcze jedno pytanie: co sadzicie o kurtce modeka x-sports i rekawicach modeka superbiker?
przymierzam sie do kupna mojego pierwszego kasku i szczerze mowiac po przekopaniu wielu tematow doszedlem do wniosku ze najlepszym wyborem w cenie do 600 zl bedzie kask marushina
i tutaj chcialbym sie co nieco o kaskach tej firmy dowiedziec; za wspomniane 600 zl w gre wchodza trzy modele: 777, 778 i 888
czym one wlasciwie sie roznia, ktory najlepiej lyknac; pytanie odnosnie 778- on chyba w odroznieniu od pozostalych ma skorupe z wlokna szklanego- dobrze to czy zle?
genralnie bardzo bym prosil o opinie na temat garnkow tej firmy, bede wdzieczny zapewne pomoze mi to w wyborze

pozdrawiam i dzieki z gory
ps. moze jeszcze jedno pytanie: co sadzicie o kurtce modeka x-sports i rekawicach modeka superbiker?
- kacyk
- Świeżak
Od 2008 roku uzywam 777nx. Szczerze powiedziawszy z tak dlugim okresem uzytkowania juz mam go dosc
lecz w tym przedziale cenowym calkiem dobry. Srodek wyjmowany co jest duzym plusem ,anty fog na zadowalajacym poziomie,wentylacja-praktycznie rewelacji nie ma czy to przy otwartych czy zamknietych otworach zero roznicy. Nie jest jakos strasznie glosny,powyzej 130km/h odczuwalny brak aerodynamiki. W miare dobrze wykonany,nic nie odlecialo przez tyle czasu,szybka jest swietna,zero rys ale to akurat mysle ze ma sie od uzytkownika.Ogolnie polecam. Porównuje do AGV k-series ktorego wczesniej uzytkowalem i marushin jest duzo duzo lepszy.
Podejrzewam ze model 778 jest nastepca 777 wiec mam nadzieje ze co nieco poprawili.

Podejrzewam ze model 778 jest nastepca 777 wiec mam nadzieje ze co nieco poprawili.
-
przemko27vr4 - Świeżak
Ja wypowiedzialem sie tylko w kwesti tej co mialem na glowie,nie bede cie tutaj namawial na kaski z ktorymi wogole nie mialem stycznosci. Ja po swoich doswiadczeniach napewno nie zaryzykuje drugi raz z AGV ,Gdyby nie nowy xr-1100 zapewne kupil bym cos z wyzszej polki Marushina. Co do Airoha bral bym model Leox ,za duzo negatywow naczytalem sie o bledzie i dlatego pit-one zostawilbym w spokoju. Poczekaj moze ktos sie mÄ…drzejszy jeszcze wypowie. Ale ten Airoh Leox ciekawy 

-
przemko27vr4 - Świeżak
Pomyśl Chłopie nad Suomy Vandal http://www.allegro.pl/item1093743380_ka ... oclaw.html
Jak dobrze poszukasz to w granicach 600-700 znajdziesz.
Jak dla mnie Suomy bije na głowę MArushin, Nolan itp.
Sam śmigam w Suomy ładnych parę lat. W tej chwili mam akurat Extreme Polecam
Jak dobrze poszukasz to w granicach 600-700 znajdziesz.
Jak dla mnie Suomy bije na głowę MArushin, Nolan itp.
Sam śmigam w Suomy ładnych parę lat. W tej chwili mam akurat Extreme Polecam
- Gregorgsxr
- Świeżak
no ale ten suomy to raczej za 1600 chodzi wiec cos tu podejrzanie tani; ja w tej chwili doczytalem pare dobrych opinii o nolanie n84 i sharku s900 i wlacze je do wyboru; trza przymierzyc jeszcze, sie okaze czy dobrze na glowie lezy; jakies jeszcze garnki? 650 maxymalna cena; widzialem dobre opinie o hjc fg-15 ale jego raczej ciezko bedzie dostac w tej cenie
- kacyk
- Świeżak
To nie jest podejrzane. Ja kupiłem suomy extreme za niewiele ponad 1000pln. a cena kat. jest ponad 3000 No ale hjc też dobry kask...
- Gregorgsxr
- Świeżak
Ja powiem ze mialem takiego http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... aguro-0010 Marushina i w tej kwocie byl to jak dla mnie bardzo dobry kask. Mialem w nim wypadek i niby tam stluczenie plata czolowego mozgu mialem i jakies krwiaki no ale w sumie ponoc na glowie wyladowalem wiec nie ma co sie dziwic. Moze pozniej wstawie fotki kasku po wypadku
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Z czysto technicznych aspektow to Marushin bedzie bezpieczniejszy niz Nolan bo jest zrobiony z kompozytu zamiast poliweglanu. Pozostale aspekty jak komfort to sprawy indywidualne. Nolan ma lepszego anti-foga bo kozysta z Pin-Locka, mozna zapiac system lacznosci n-com. Kwestia scisle indywidualnych oczekiwan.
Ja nad Marushinem bym sie zastanowil, tak jak nad Bell'em.
Ja nad Marushinem bym sie zastanowil, tak jak nad Bell'em.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Nie mam pojęcia skąd takie rozbieżności w cenach Suomy. Ja kupowałem swój w PolandPositions w Piasecznie.
Jakbym miał wybierać między kaskami z 6-7 stów to z zamkniętymi oczami brał bym Vandala. Cichutki, wygodny, napewno spełniający wszystkie najwyższe wymogi bezpieczeństwa. Z reztą bardzo często brany przez zawodników do jazdy nawet na torze.
Jakbym miał wybierać między kaskami z 6-7 stów to z zamkniętymi oczami brał bym Vandala. Cichutki, wygodny, napewno spełniający wszystkie najwyższe wymogi bezpieczeństwa. Z reztą bardzo często brany przez zawodników do jazdy nawet na torze.
- Gregorgsxr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości