Suzuki GSX 600 F Wydechy i Opony !!!!!!!!!!
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX 600 F Wydechy i Opony !!!!!!!!!!
Witam ma ktoś może namiary na wydechy do GSX 600 F 1995 ..? bo kupiłem GSXa i ma wyprute tłumiki i zaczyna mnie to drażnić ... potrzebuje jakiś dobry wydech i najlepiej tani bo kasa mnie ściga :/ jakie można założyć wygary do tej maszyny albo czy ktoś ma ..?? jesczez jedno pytanko jaką można założyć do GSX najszerszą opone ...?? zeby było ok ..??? ja myśle założyć 160/60 mam nadzieje ze sie zmieśći prosze o pomoc ... Pozdrawiam !!!!
- blackhawk
- Świeżak
też mam pytanie o tylną opone do niego. Bo kupiłem taki motorek suzuki gsx 600f i ma już mocno zurzute opony. U wulkanizatora widziałem że jedyną oponę na niego jaką miał to była 150/70/17 (orginalnie jest 140/80/17) opona bieżnik ma w naprawde super stanie, jedynie była przebita. Jest jednak zakołkowana i od wewnątrz jest naklejona łątka. Co o tym myślicie? chyba opona nie powinna strzelić, prawda? w końcu ma druty w środku. ale martwi mnie troche ten rozmiar, czy nie będzie sie źle na nim jeździło, czy nie będzie miał gorszych osiagów (w sumie aktualna opona jest mocno starta, tak że mi się wydaje, że przylega do asfaltu bardziej od tej 150 co mam zamiar założyć). Prosze powiedźcie co o tym myślicie, czy warto zakładać taką oponę.
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
w nowszych (w jajku) podawany rozmiar to właśnie 150/70/17. ty podajesz dla starszego modelu, wiec rozumiem ze taki posiadasz właśnie...ale skoro japońce doszli do wniosku, ze mozna załozyć 150/70 to znaczy że jest ok...poza tym, zwieksza się szerokość ale zmniejsza profil więc na jedno wychodzi. Mimo to, na twoim miejscu szukałbym niełatanej gumy:)
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Co masz na myśli mówiąc, że się zmniejsza profil? Obniża chyba wysokość?
A co do łatanej gumy: Jak nie jeździsz, tak się powinno na tym sprzęcie jeździć, to tragedii nie będzie, ale na pewno jest mniej bezpieczna, niż cała guma. Jakbyś raczył w profilu usera wpisać, skąd jesteś, to może znaleźlibysmy Tobie parę opcji.
PLS, piszcze miejscowość w profilu, to nie boli.
A co do łatanej gumy: Jak nie jeździsz, tak się powinno na tym sprzęcie jeździć, to tragedii nie będzie, ale na pewno jest mniej bezpieczna, niż cała guma. Jakbyś raczył w profilu usera wpisać, skąd jesteś, to może znaleźlibysmy Tobie parę opcji.
PLS, piszcze miejscowość w profilu, to nie boli.
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
tak Terror-profil to wysokość bocznej ściany opony...czyli wysokość:)
Te oznaczenie zaraz po szerokości 70, 80 lub jeszcze inaczej oznacza procentową wartość wysokości opony wzgledem bierznika..czyli jak np:opona ma szerokość bierznika 150 a profil 70 to znaczy że wysokość ma 105 czyli te 70% bierznika...nie wiem...czy się jasno wyraziłem ale m.w. o to chodzi.
Te oznaczenie zaraz po szerokości 70, 80 lub jeszcze inaczej oznacza procentową wartość wysokości opony wzgledem bierznika..czyli jak np:opona ma szerokość bierznika 150 a profil 70 to znaczy że wysokość ma 105 czyli te 70% bierznika...nie wiem...czy się jasno wyraziłem ale m.w. o to chodzi.
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Może być problem z wyważeniem łatanej opony.
Generalnie opon motocyklowych się nie łata.
Pamiętaj też że wysokość opony podana w oznaczeniu jest wartością procentową szerokości.
Czyli 80% z 140 to będie jakoś tak 112mm
70% z 150 to jest 105mm
Czyli obniżasz tył co ma wpływ na pracę zawieszenia i poręczność motocykla.
Zmieni się take obwód koła, a co za tym idzie przełożenia i wskazania prędkościomierza.
Generalnie opon motocyklowych się nie łata.
Pamiętaj też że wysokość opony podana w oznaczeniu jest wartością procentową szerokości.
Czyli 80% z 140 to będie jakoś tak 112mm
70% z 150 to jest 105mm
Czyli obniżasz tył co ma wpływ na pracę zawieszenia i poręczność motocykla.
Zmieni się take obwód koła, a co za tym idzie przełożenia i wskazania prędkościomierza.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
tak, zgadza sie, jest to stara wersja gsx 600f. Terror, mógłbyś powtórzyć jeszcze raz z tym bezpieczeństwem, troche nie zrozumiałem (przepraszam). Wiem że prędkościomierz inaczej nie będzie pokazywał, bo linka jest na przednim kole
. Opona jest naprawde w świetnym na oko stanie, tylko ten defekt z przebiciem :/ niewiadomo czy po przekroczeniu 200km/h nie zrobi kuku.... albo na jakimś zakręcie :/ . Prędkość max zapewne faktycznie troche spadnie, wzrośnie przyśpieszenie, ale kto jeździ non stop na maxa?
a co do nowej opony, hmm troche zrezygnowałem jak gość w sklepie mi zaśpiewał za nówkę 500zł, na allegro też nie znajdzie się nic poniżej 400zł (i to kupując w komplecie)
(ps. już dodałem miejscowość, sorrka, jest to świebodzin z lubuskim. )

a co do nowej opony, hmm troche zrezygnowałem jak gość w sklepie mi zaśpiewał za nówkę 500zł, na allegro też nie znajdzie się nic poniżej 400zł (i to kupując w komplecie)
(ps. już dodałem miejscowość, sorrka, jest to świebodzin z lubuskim. )
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Używek jest sporo na naszym rynku.
Jak masz mało kasy to poszukaj czegoś, najlepiej niełatanego, no i żeby nie miała 100lat
Jak masz mało kasy to poszukaj czegoś, najlepiej niełatanego, no i żeby nie miała 100lat

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Jak jesteś ze Świebodzina to w Lwówku Śląskim, w sumie niedaleko od Ciebie jest facet, który handluje uzywkami. Mozna trafić niezłe sztuki za bardzo przystępną cenę. Kontaktu poszukaj w googlach czy pf.pl. Tylko uważaj na wiek, facet nie zwraca na to uwagi.
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości