Zobacz wątek - prośba o poradę - sprzedaż skutera po wypadku
NAS Analytics TAG

prośba o poradę - sprzedaż skutera po wypadku

i inne małe pojemności
_________

prośba o poradę - sprzedaż skutera po wypadku

Postprzez Michal Matuszewski » 1/7/2010, 08:20

Witam!
Proszę o poradę.Mój skuter uległ wypadkowi, rama jest wygięta i ubezpieczyciel orzekł że koszt naprawy przekracza jego wartość i wypłacił mi odszkodowanie. Wrak następnie przekazałem znajomemu, który skorzysta z części do swojego skutera. Ja teraz sprawa wygląda z ubezpieczeniem i wyrejestrowaniem?Czy gdy sporządzę umowę sprzedaży to wystarczy że zgłoszę ubezpieczycielowi że skuter sprzedałem?Czy muszę go wyrejestrowywać czy to już ciąży na kupującym?
Skuter nie nadaję się do jazdy-pójdzie na części.
Michal Matuszewski
Świeżak

Postprzez D748SPS » 1/7/2010, 13:13

idziesz do urzędu z tablicą rejestracyjna, dowodem rejestracyjnym i umowa sprzedazy. dajesz im, oni kasuja tablice i dowod, i wyrejestrowuja ;) jak zle mowie to poprawcie ;)
Z BenzynÄ… We Krwi ;)
D748SPS
Świeżak

Postprzez Michal Matuszewski » 1/7/2010, 13:20

Dzięki!!
A nie jest tak że sprzedaję i sprawa mnie nie interesuje - w sensie że całość związana z wyrejestrowaniem i zarejestrowaniem na nowo (lub nie) spoczywa na kupującym?
Michal Matuszewski
Świeżak

Postprzez D748SPS » 1/7/2010, 13:42

wtedy wlasnie moze byc cos zagmatwane z ubezpieczeniem :P lepiej poswiecic te godzinke na postanie w kolejce i zalatwic to samemu
Z BenzynÄ… We Krwi ;)
D748SPS
Świeżak

Postprzez Adam093 » 1/7/2010, 19:26

Jeśli sprzedasz w całości to jest to normalna umowa kupna-sprzedaży i bierzesz blachę, umowę i uzupełniony druczek idziesz do komunikacji i oni kasują blachę i zaznaczają u siebie że moto zmieniło właściciela (tak jak pisał kolega wyżej). Można też moto sprzedać na części ale to juz inny temat i nie wiem jak to się ma do reszty
Aktualnie er one....
Adam093
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 187 gości

na górê