Przemakalność kurtek tekstylnych
• Strona 1 z 1
Przemakalność kurtek tekstylnych
Witam,
Kupując w zeszłym roku kurtkę zdecydowałem się na tekstylną aby latem nieco mniej się smażyć no a drugą kwestią która przeważyła była nieprzemakalność - padło na najwyższy model Alpinestars'a T-RC1. W zeszłym sezonie jakość szczęśliwie udawało się omijać deszczową aurę no i dopiero dzisiaj przeszła pierwszy raz test - jazda około 20 minut w dość gęstym deszczu. Niestety lipa - dolna część rękawów, brzuch oraz barki w przedniej części przemokły dość mocno a i sama kurtka nasiąkła konkretnie. Jak spisują się w takich warunkach Wasze kurtki tekstylne?
Kupując w zeszłym roku kurtkę zdecydowałem się na tekstylną aby latem nieco mniej się smażyć no a drugą kwestią która przeważyła była nieprzemakalność - padło na najwyższy model Alpinestars'a T-RC1. W zeszłym sezonie jakość szczęśliwie udawało się omijać deszczową aurę no i dopiero dzisiaj przeszła pierwszy raz test - jazda około 20 minut w dość gęstym deszczu. Niestety lipa - dolna część rękawów, brzuch oraz barki w przedniej części przemokły dość mocno a i sama kurtka nasiąkła konkretnie. Jak spisują się w takich warunkach Wasze kurtki tekstylne?
- fool
- Świeżak
no moj textyl tez przemaka po rzesistym deszczu, lekkie mrzawki znosi bez problemu, ale jest z najnizszej polki. Kilka dni temu mialem szlifa i spodnie z kurtka skutecznie mnie ochronily, co prawda sie porozdzieraly i postapialy w niektorych miejscach, ale generalnie wyszlo niezle. W taniej kurtce jedynie jest troche zagoraco w cieplejsze dni... A co do tematu to chyba normalne, ze przy ulewie textyl przemaka.
ps. uwazacie ze lepsza kurtka textylna lepiej ochroni podczas wypadku? czy to tylko kwestia komfortu podczas jazdy?
ps. uwazacie ze lepsza kurtka textylna lepiej ochroni podczas wypadku? czy to tylko kwestia komfortu podczas jazdy?
FZS 600 Fazer , rok 2002.
-
lysy_adas - Świeżak
mam kurtke buse nardo po 1,5 godz jazdy w deszczu nic nie przemokło testowałem w mieście w trasie tez sie zdarzyło ok 70km i to nie padało tylko lało wróciłem suchy
mnie nie chroniÄ… owiewki bo mykam fz6n pozdr

- donjaw
- Świeżak
Kurtka:
Miałem Ixon Diablo - nie przemakała i miała dobra wentylację - suwaki wentylacyjne i te w kieszeniach też nie przemakały, ale miałem ślizg, ochroniła mnie i się trochę podarła.
Potem kupiłem okazyjnie podstawowy model Ixona i np. jadąc z Poznania do Bydgoszczy padało - nie przemokła nigdzie - tylko woda spływała po rękawach do rękawic bo nie chowałem mankietów do rękawa.
Także nie przemaka ale wentylacja w lato bardzo kiepska - jakbyś się folią owinął -- ale to tylko podstawowy model.
Spodnie polecam Vanucci z membranÄ… - idealne latem, zimÄ… i w ostrym deszczu.
Miałem Ixon Diablo - nie przemakała i miała dobra wentylację - suwaki wentylacyjne i te w kieszeniach też nie przemakały, ale miałem ślizg, ochroniła mnie i się trochę podarła.
Potem kupiłem okazyjnie podstawowy model Ixona i np. jadąc z Poznania do Bydgoszczy padało - nie przemokła nigdzie - tylko woda spływała po rękawach do rękawic bo nie chowałem mankietów do rękawa.
Także nie przemaka ale wentylacja w lato bardzo kiepska - jakbyś się folią owinął -- ale to tylko podstawowy model.
Spodnie polecam Vanucci z membranÄ… - idealne latem, zimÄ… i w ostrym deszczu.
BMW r1100rs, zx10r
- BMW_Zbyszek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości