ER 5 grzeje się i później nie zapala
• Strona 1 z 1
ER 5 grzeje się i później nie zapala
witam mój kawasaki er5 97rok pochodzący z anglii ma takie objawy:
zapala ok, przejadę się trochę jak wrócę to jest zazwyczaj bardzo ciepły i pojawiają się problemy z wkręcaniem oraz z zapalaniem, dawno nie jeździłem takim motocyklem i wydaje mi się że mocy też ma jakoś mało, może ktoś miał podobne problemy?
zapala ok, przejadę się trochę jak wrócę to jest zazwyczaj bardzo ciepły i pojawiają się problemy z wkręcaniem oraz z zapalaniem, dawno nie jeździłem takim motocyklem i wydaje mi się że mocy też ma jakoś mało, może ktoś miał podobne problemy?
- hdrad1
- Świeżak
nie ma wskaźnika temperatury w tym modelu... wentylator po jakimś czasie się włącza, gorzej jest z wkręcaniem po jakimś czasie oraz z zapalaniem bo muszę mu otworzyć całkowicie przepustnicę żeby zapalił a wtedy i tak zapala kulawo i nwet sobie lekkiego dymka puści...
- hdrad1
- Świeżak
Raczek_6 napisał(a):To logiczne.
Po za tym luzy zaworowe w ER5 co 12kkm trzeba regulować ...
Kiedy był robiony serwis ?
Z doswiadzczenia powiem ci ze po 5 kkm juz nie mieszcza sie w tolerancji przewidzianej przez producenta
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
Im większy przebieg tym szybciej wymagają regulacji, a jeśli trzeba je częściej regulować, oznacza to że zawory są po prostu do wymiany (przy płytkowe regulacji jeśli jest poniżej normy w manualu)
przy śrubowej jaka jest w ER5, jeśli luz zmniejsza się znacznie (do 0,00) oznacza to potrzebę wymiany zaworów (całego kompletu).
przy śrubowej jaka jest w ER5, jeśli luz zmniejsza się znacznie (do 0,00) oznacza to potrzebę wymiany zaworów (całego kompletu).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
W er-5 luzy zwiekszaja sie. Ogolnie uzytkownicy tych silnikow sprawdzaja luzy co 6 tys (nie tak jak producent przewiduje co 12) Moja ER-5 jest "dobrze dotarta" (60 kkm).
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
- zachowany
- Świeżak
dopiero kupiłem ten motocykl więc nie mam pojęcia kiedy były regulowane luzy - z tego co po nim widać to pewnie trochę stał bo jest tu i ówdzie zaśniedziały... bardzo wam dziękuję za te sugestie - jak sprawdzę luz to napiszę co dalej DZIĘKI
- hdrad1
- Świeżak
FUCK!
Sprawdziłem luzy i jest ok.
Motocykl zachowuje siÄ™ tak:
Zapalam, jadę ok 1km i wtedy nie chce się wkręcać, chodzi dobrze na wolnych i często gaśnie, zapala dopiero gdy odkręce całą manetkę ale i tak kulawo, świece są okopcone.
Do tej pory mam inne gaźniki, nowe świece, sprawdziłem króćce i zawory zostaje chyba tylko prąd...
Co myslicie...
Sprawdziłem luzy i jest ok.
Motocykl zachowuje siÄ™ tak:
Zapalam, jadę ok 1km i wtedy nie chce się wkręcać, chodzi dobrze na wolnych i często gaśnie, zapala dopiero gdy odkręce całą manetkę ale i tak kulawo, świece są okopcone.
Do tej pory mam inne gaźniki, nowe świece, sprawdziłem króćce i zawory zostaje chyba tylko prąd...
Co myslicie...
- hdrad1
- Świeżak
Miałem praktycznie identyczne objawy i okazało się że silnik był lekko przytarty na panewce którą po niedługim czasie szlag trafił. Gdy się rozgrzewał po prostu panewka puchła i miał ciężko odpalić. A też sprawdziłem wszystko, było ok i nie mogłem dojść co to jest aż w końcu samo dało o sobie znać. Co nie znaczy że to jest u Ciebie powodem.
-
adamRS - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości