Zobacz wątek - Ventus Sprinter - czy warto go kupić.
NAS Analytics TAG

Ventus Sprinter - czy warto go kupić.

i inne małe pojemności
_________

Ventus Sprinter - czy warto go kupić.

Postprzez Mati Chelsea » 26/6/2010, 19:14

Witam! Poszukuję skutera o dość fajnym wyglądzie i średnich osiągach. Ostatnio zobaczyłem motorower Ventus Sprinter (ścigacz), lecz podszedłem do niego z bardzo dużym dystansem, gdyż zdaję sobie sprawę, że to chińczyk. Mam zatem pytanie do jego użytkowników jak to z nim jest. Oczywiście muszę dodać, że nie chcę super mocnej maszyny lecz skutera do spokojnej jazdy i że mam 185cm wzrostu (podobno jest duży, a nie chcę wyglądać na nim śmiesznie). Nie ukrywam, że zależy mi też na cenie. Proszę o info o jego użytkowaniu i awaryjności. Już teraz wielkie dzięki za udzieloną mi pomoc :)
Mati Chelsea
Świeżak

Postprzez Angus » 27/6/2010, 19:38

Co z tego ze to chińczyk? Bardziej martwił bym się ze to ścigacz motorower według mnie to nie udane połączenie dźwięk jaki się wydobywa z tych maszyn wogule do nich nie pasuje i może nie wyglądał byś na tym śmiesznie bo jest dość duży ale sposób poruszania się takim czymś każdego by śmieszył chodzi tu o dźwięk i prędkość i nawet jeśli nie przejmujesz się co inni myślą to i tak sam zaczniesz dostrzegać niedostatek mocy po jakimś czasie. Mówisz ze potrzebujesz coś do spokojnej jazdy to polecam ci jakiś skuter 4 sów bo ładnie chodzą i mało palą i pewnie dużo osób się tu zemną nie z godzi ale pochodź po marketach i poszukaj dużego chińskiego skuterka w cenie do 2500zł powinieneś coś znaleźć więcej nie opłaca się wydawać jak upiłem za taką cenę nowy skuterek zippa quadre (i dają na niego 2 lata gwarancji) i go polecam nigdy mnie nie zawiódł i ma dobre osiągi i jest bardzo wygodny nadaje się nawet na wycieczki! Moim zdaniem skuter motorower to najlepsze rozwiązanie ale wszystko jest w twoich rękach ja mogę tylko sugerować
Angus
Świeżak

Postprzez D748SPS » 28/6/2010, 12:43

ja bym wogole nie ruszał tych chinoli... wez obejrzyj jakas yamahe czy aprilie a nie ventusy zippy keewaye i takie - odpuść je sobie. lepiej kup używany, który pociągnie dłużej niż wszystkie nowe chińczyki razem wzięte. ;) yamaha neo's, aprilia sr... takie skuty rózne ;) i nie bierz "ścigaczy" 50cc bo to gorzej niż rowerem... możesz też obejrzeć Yamahe DT50 i Derbi Sendę 50, są one 10 razy lepsze niż Chińska Myśl Techniczna :P

pzdr ;)
Z BenzynÄ… We Krwi ;)
D748SPS
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości

na górê