Zobacz wÄ…tek - nsr'125 - pytania.
NAS Analytics TAG

nsr'125 - pytania.

i inne małe pojemności
_________

nsr'125 - pytania.

Postprzez kaouthia » 26/6/2010, 15:03

Witam.

Mam do was kilka pytań związanych z moto jakim jest honda nsr o pojemności 125cm3 mianowicie:

* Po 1 Chciałem was spytać kiedy te moto zaczynają się psuć (przebieg) i czy bez obaw mogę kupić nerke z roku załóżmy 2000 ?

* Po 2 Co w takich hondach najczęściej się sypie i na czym można się przejechać tzn jakiego mankamentu nie zauważyć przy zakupie a dopiero po nim kiedy przejedziemy 300, 500 km etc. Ile ewentualnie (na oko) mógł by mnie wynieść jakiś większy remont ? Warto kupić starszą nerke z przebiegiem np 35k i przeprowadzić remont ? A może to nie konieczne (pomijając wymianę płynów tłoku itd), może lepsza będzie młodsza 2000-2002 ? Chodzi mi o wasze indywidualne zdanie.

* Po 3 tłumik.. - są jakieś sportowe tłumiki nie koniecznie poprawiające dźwięk, chodzi mi tu o rozmiar, nie mam zamiaru wpakować w taką hondę wydechu od 600'sety ale fajnie by było gdyby tłumik był szerszy lub podwójny - ile koni może po takim zabiegu przybyć ?

I jeszcze jedno - bez problemu można ją zarejestrować na 125 i jeździć na A1 po odblokowaniu ? Nie sprawdzają tego jakoś ?

Mam nadzieje że dobry dział i wszystko jest zgodnie z regulaminem.

Czekam na wasze opinie. Szerokości.
kaouthia
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 26/6/2010, 16:10

1. Bez problemu. Wszystko zalezy jak ktos o nia dbal i jak ja serwisował. przebieg i rok nie jest najwazniejszy.

2. POSZUKAJ W INTERNECIE OPINI O MOTO. aWARYJNOSC ZALEZY OD DBANIA O SPRZET.

3. sa sportowe tłumiki.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez D748SPS » 26/6/2010, 16:22

kaouthia napisał(a):I jeszcze jedno - bez problemu można ją zarejestrować na 125 i jeździć na A1 po odblokowaniu ? Nie sprawdzają tego jakoś ?

czasem sprawdzajÄ… na przeglÄ…dzie. ale raczej nie...
a to przecież jest 125 więc czemu mialyby być problemy z rejestracją?
A1 natomiast jest ograniczane oprócz pojemności przez moc motocykla, a więc odblokowanie zwiększy moc ponad dopuszczalną... potencjalne przestępstwo. może wyleźć na w/w przeglądzie ;) pzdr ;)
D748SPS
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê