FOTKI
FOTKI
Hej!
Założyłem już temat z filmami (otwórz link), który jednak nie cieszy się zainteresowaniem. Postanowiłem więc założyć temat ze zdjęciami.
Ogólne zasady:
1. Przedstawiamy zdjęcia motocykli Enduro/Cross/Supermoto/Trial.
2. Dobrze by było, żebyście to WY znajdowali się na przedstawionych zdjęciach!
3. Nie wrzucamy zdjęć o innej tematyce.
4. Jeśli fotki nie przedstawiają Ciebie to proszę to zaznaczyć:)
POKAŻ SIĘ I POKAŻ CO POTRAFISZ!
Zachęcając wrzucam pierwsze fotki z mojego pierwszego sezonu:
Założyłem już temat z filmami (otwórz link), który jednak nie cieszy się zainteresowaniem. Postanowiłem więc założyć temat ze zdjęciami.
Ogólne zasady:
1. Przedstawiamy zdjęcia motocykli Enduro/Cross/Supermoto/Trial.
2. Dobrze by było, żebyście to WY znajdowali się na przedstawionych zdjęciach!
3. Nie wrzucamy zdjęć o innej tematyce.
4. Jeśli fotki nie przedstawiają Ciebie to proszę to zaznaczyć:)
POKAŻ SIĘ I POKAŻ CO POTRAFISZ!
Zachęcając wrzucam pierwsze fotki z mojego pierwszego sezonu:
Ostatnio edytowano 1/10/2007, 11:34 przez Beavis, łącznie edytowano 5 razy
-
Beavis - Moderator
a o to moje foty.co sadzicie
- Załączniki
-
- Obraz 034.jpg (34.72 KiB) Przeglądane 5751 razy
-
- Obraz 031.jpg (29.8 KiB) Przeglądane 5751 razy
-
- Obraz 029.jpg (33.62 KiB) Przeglądane 5751 razy
-
- wheelie
- Obraz 008.jpg (40.04 KiB) Przeglądane 5751 razy
-
- Obraz 008.jpg
- (158.9 KiB) Pobrane 66 razy
- nitro8888
- Świeżak
-
SensitivE91 - Świeżak
Czołowi zawodnicy MP w Motocrossie wsiadają teraz na 125 - Nowicki, Kurowski. "Setka" ma naprawdę bardzo duży potencjał, a zwałszcze te nowsze motocykle. Jak widziałem na żywo w tamtym roku co Obłucki potrafił zrobić z "setą" to szczena mi opadła. Ludzie często ignorują te motocykle, a dobry szofer objedzie setką naprawdę wielu na większych maszynach. Ja jeżdże PP Enduro i był to dla mnie motocykl treningowy, teraz wsiadłem na 250 4T, ale jak będę lepiej jeździł to wrócę do 2T.
Ogólnie to jest tak: jak ktoś naprawdę super jeździ to może kupić "setkę" czy 250 2T i będzie trudnym przeciwnikiem, bezproblemowo konkurującym z maszynami czterosuwowymi. Jeśli ktoś nie jeździ, aż tak szybko to lepszym rozwiązaniem jest 4T, które jest teoretycznie łagodniejsze. Z drugiej zaś strony na pierwszy wyczynowy motocykl można polecić tylko i wyłącznie 125. Skomplikowane to trochę Fakt, jest fakt - "setki" kopią tyłki.
Na fotkach: 1. Cross Country "Jaroszów" 2,3. Cross Country "Siedlęcin".
Ogólnie to jest tak: jak ktoś naprawdę super jeździ to może kupić "setkę" czy 250 2T i będzie trudnym przeciwnikiem, bezproblemowo konkurującym z maszynami czterosuwowymi. Jeśli ktoś nie jeździ, aż tak szybko to lepszym rozwiązaniem jest 4T, które jest teoretycznie łagodniejsze. Z drugiej zaś strony na pierwszy wyczynowy motocykl można polecić tylko i wyłącznie 125. Skomplikowane to trochę Fakt, jest fakt - "setki" kopią tyłki.
Na fotkach: 1. Cross Country "Jaroszów" 2,3. Cross Country "Siedlęcin".
-
Beavis - Moderator
Siara-S spaliłeś nieco bo:
"Ogólne zasady:
1. Przedstawiamy zdjęcia motocykli Enduro/Cross/Supermoto/Trial."
pisze u góry. Czytaj wszystko a nie tylko końcówkę tematu
"Ogólne zasady:
1. Przedstawiamy zdjęcia motocykli Enduro/Cross/Supermoto/Trial."
pisze u góry. Czytaj wszystko a nie tylko końcówkę tematu
http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
<b>Beavis</b>
Ale jak się tylko tak hobby'stycznie jeździ w lass, to chyba lepiej kupić KTM 450 EXC - co o tym myślisz ?
A jeszcze jest kwestia serwisowania, bo w 125 czy 250 to chyba częściej trzeba wymieniać tłoki itp. tak czy się mylę ???
Pozdr
Ale jak się tylko tak hobby'stycznie jeździ w lass, to chyba lepiej kupić KTM 450 EXC - co o tym myślisz ?
A jeszcze jest kwestia serwisowania, bo w 125 czy 250 to chyba częściej trzeba wymieniać tłoki itp. tak czy się mylę ???
Pozdr
-
R1 - Bywalec
R1 napisał(a):<b>Beavis</b>
Pozdr
Zależy jak jeździsz. I nie chodzi tutaj o doświadczenie szosowe, bo nie pokrywa się one kompletnie z jazdą w terenie. Na pierwszy sezon lepiej kupić sobie 125 i wyrobić sobie odpowiednie nawyki. Bo 450 to taki Superbike w dziedzinie offroadu, a przecież odrazu na "erjedynkę" się nie wsiada, nie?
-
Beavis - Moderator
R1 napisał(a):<b>Beavis</b>
Pozdr
jesli jako 1 motocykl to 450 4t to bedzie za duzo. Lepszym wyborem byl by 250 4t lub 125 2t
masz racje w 125 trzeba czesciej tloki wymieniac. Ale jesli ktos jezdzi po lesie to co sezon wymiana tloku i co dwa tloki trzeba wymienic korbowod, a pozniej sprzeglo z czasem skrzynia itp. Nadodatek 125 trzeba bardziej krecic niz 250 wiec tez wieksze spalanie.
Moje zdjecia
tutaj jest wiecej zdj jak z kolegami jezdzilismy http://bikepics.com/members/pikus91/
- Załączniki
-
- bikepics-767988-full.jpg (40.74 KiB) Przeglądane 5590 razy
-
- bikepics-767987-full.jpg (128.27 KiB) Przeglądane 5590 razy
-
- bikepics-767986-full.jpg (43.92 KiB) Przeglądane 5590 razy
-
- bikepics-695880-800.jpg (63.65 KiB) Przeglądane 5590 razy
-
- bikepics-695878-800.jpg (104.82 KiB) Przeglądane 5591 razy
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
czy ja wiem, Beavis wszystko wyjąśnił mojemu znajomemu i postawiliśmy na 450 EXC 4T
Wiadomo, że od razu nie będzie pałował na maxa, tylko się będzie "uczył" sprzeta
Pozdr
P.S Fajne foty, zapuszczaj czescie świeże
Wiadomo, że od razu nie będzie pałował na maxa, tylko się będzie "uczył" sprzeta
Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
ale wam zazdroszczę ze macie takie profesjonalne tory
http://bikepics.com/members/SensitivE91/98xtz750/ | Yamaha XTZ 750
-
SensitivE91 - Świeżak
R1 napisał(a):czy ja wiem, Beavis wszystko wyjąśnił mojemu znajomemu i postawiliśmy na 450 EXC 4T
Pozdr
jesli bym zaczynal jazde to osobiscie wolal bym 250 4t bo bynajmnie jeszcze jako tak ja bym panowal nad motorem a nie on nademna a zapewne kazdy lubi czasem odkrecic na maxa manetke wiec w 250 jeszcze nie taki strach:)
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
ja rozumiem o co Ci chodzi, ale w gre wchodzą też inne koszty... m.in. koszty serwisowania, a w 450 są One mniejsze, znajomy chce wydać ok. 13 tyś. na sprzęta + ok. 2 tyś na ubiór + czesci (ogólny servis)
Pozdr
Pozdr
-
R1 - Bywalec