Yamaha TZR spalanie płynu chłodniczego
• Strona 1 z 1
Yamaha TZR spalanie płynu chłodniczego
Witam, mam pytanie: Na ile starcza pełny zbiornik płynu chłodniczego w motorowerze Yamaha tzr 50? Pytam dlatego, że mój kumpel kupił sobie Derbi Sende i musi codziennie dolewać płynu. Czy u niego to jest normalne i jak szybko yamaha tzr spala ten płyn?
- fenix552
- Świeżak
Płyn się nie spala może co najwyżej lekko odparowywać a jak tak często dolewa to gdzieś ma wyciek...
Jeśli jest wszystko sprawne to nie wiem dokładnie jak często trzeba dolewać ale na pewno bardzo rzadko...
Sam kupiłem podobny motorek i nie wiem ile nalać żeby nie było za dużo bo pod sam korek się nie leje ...
Spuściłem stary śrubką przy silniku i zalałem ok 0,7 L ...
Silnik odpaliłem na odkręconym korku żeby się odpowietrzył...chłodnica i woda się nagrzewa więc obieg jest.
Jeśli jest wszystko sprawne to nie wiem dokładnie jak często trzeba dolewać ale na pewno bardzo rzadko...
Sam kupiłem podobny motorek i nie wiem ile nalać żeby nie było za dużo bo pod sam korek się nie leje ...
Spuściłem stary śrubką przy silniku i zalałem ok 0,7 L ...
Silnik odpaliłem na odkręconym korku żeby się odpowietrzył...chłodnica i woda się nagrzewa więc obieg jest.
- krzysieg
- Bywalec
płyn sie moze spalac jesli jest uszkodzona uszczelka pod glowica...
u kumpla nie jest to normalne, albo ma wyciek tak jak mowi krzysieg albo ma uszkodzona uszczelke... jesli moto jest w porzadku plynu nie powinno nic ubywac, no moze jakies sladowe ilosci
u kumpla nie jest to normalne, albo ma wyciek tak jak mowi krzysieg albo ma uszkodzona uszczelke... jesli moto jest w porzadku plynu nie powinno nic ubywac, no moze jakies sladowe ilosci
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości