Zobacz wÄ…tek - HONDA CBR 600 RR 2010 C-ABS - pytania
NAS Analytics TAG

HONDA CBR 600 RR 2010 C-ABS - pytania

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

HONDA CBR 600 RR 2010 C-ABS - pytania

Postprzez Hubert_o2o » 20/6/2010, 20:55

Mam kilka pytań odnośnie Hondy CBR RR z nowym C-ABSem

1. Czy ktoś z forumowiczów miał kontakt z tym systemem i jak on się sprawuje w codziennym użytkowaniu po dłuższym czasie jakie macie odczucia?

2. Honda CBR 600 RR jest bardzo lekka waży 169kg (sucha)
czy jest jakiś motocykl klasy 600cm który jest lżejszy?

3. W teście jest napisane, że RRka jest bardzo przyjazna w użytkowaniu czy osoba z mniejszym doświadczeniem poradzi sobie z tym motorem?

4. Mając system C-ABS mogę przyhamowywać w zakręcie?
(chodzi mi o sytuację w której coś nam wyskakuje w łuku i odruchowo naciskamy klamkę co jest błędem i prowadzi normalnie do zablokowania przedniego koła bo jest odciążone, czy mając ten c-abs nie zablokujemy/doprowadzimy do uślizgu przedniego koła?)

5. Jak sprawuje się silnik CBR w mieście?
(niskie obroty, elastyczność)

6. Jakie jest spalanie?

7. Czy sÄ… jakieÅ› problemy z tym motorkiem?

8. Czy pozycja za kierownicą CBR ki męczy w mieście i na dłuższych trasach?

Ja wydedukowałem sobie to tak: nigdy nie przepadałem za ścigaczami, bo wiem, że i tak nie wykorzystam ich potencjału, a na tor się nie wybieram. Jednak czytając różne arty na temat CBRki zaczynam się zastanawiać nad tym motorkiem.
Jest to motor z genialną trakcją, centralizacją masy, ergonomiczny, lekki, łagodnie oddający moc, z c-absem.
Czytając to dochodzę do wniosku że jest to motocykl idealny.
jedyne co bym mu dołożył to sprzęgło (zapomniałem nazwę. służące do zapobiegania blokowania tylnego koła przy złej redukcji biegu)
Z samochodami jest tak, że posiadając sportowy model jesteśmy bezpieczniejsi na drodze bo mamy lepsze hamulce, gumy i zawieszenie, oczywiście o ile nie dajemy w palnik.
Jeśli jestem w błędzie proszę o poprawienie.
Pozdro

ps. założyłem ten wątek tutaj bo nie jestem zainteresowany kupnem tego motocykla (nie stać mnie na wywalenie 50 tyś zł) ale chcę to zrozumieć.
o2o - i banan nie schodzi z twarzy :)
Hubert_o2o
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 21/6/2010, 08:33

TL do idealu brakuje w ch... :). w R tylny amor a S to szkoda czasu na wymienianie :D. Zakladam jednak ze to byla ironia :D.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Re: HONDA CBR 600 RR 2010 C-ABS - pytania

Postprzez Hubert_o2o » 21/6/2010, 12:56

pan_wiewiorka napisał(a):C-ABS to nie jest kontrola trakcji.

Zgadza się, c-abs to nie kontrola trakcji. Kontrola trakcji zapobiega uślizgom tylnego koła. (za dużo gazu, za mało) ewentualnie koryguje kurs przyhamowując któreś z kół.

Ja pytam czy przy hamowaniu w złożeniu nie wypieprzę się?
Bo teoretycznie nie powinno mi zablokować przedniego koła.

pan_wiewiorka napisał(a):To po co samochód sportowy, do lansu i rwania dup? Wojewódzki jesteś?

No i po co takie głupie zaczepki? Napisałem wyraźnie, że posiadając porządny sportowy samochód np. masz dalej odsuniętą granicę poślizgu itp. o ile nie przeginasz pały.

Seba_ER5: A co powiesz na temat tej Hondy?
o2o - i banan nie schodzi z twarzy :)
Hubert_o2o
Świeżak

Postprzez leff » 21/6/2010, 13:05

ale wiesz, ze mozesz sie wypieprzyc niezaleznie od ABC-u bo hamowanie w zlozeniu daje silny moment prostujacy i lecisz na zewnetrzna zakretu?

ten sprzet sie nie nadaje na pierwsze moto
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Seba_ER5 » 21/6/2010, 18:23

Seba_ER5: A co powiesz na temat tej Hondy?

nie mialem stycznosci moge powiedziec tylko jakies suche wyczytane fakty.

Wypi.... w zakrecie to mozna od gwaltownie puszczonego gazu.

pzdr
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê