Parkowanie motocykla pod górkę
• Strona 1 z 1
Parkowanie motocykla pod górkę
No właśnie jakoś nie mogłem znaleźć podobnej porady a z racji, że zaczynam karierę motocyklisty mam wiele niejasności. I tak jak w temacie pytanie do doświadczonych użytkowników.
Jak stawiać motocykl pod górkę. Górka jest dość stroma a muszę na niej zostawić motocykl na ponad 8h i chciałbym mieć pewność, że nic sie nie stanie.
Czy lepiej na stopce bocznej czy centralnej? Może jakoś pod kątem prostym do krawężnika. Logiczne wydaje się, że powinno się zostawić go na 1 biegu.
Może jakieś rady? Chciałbym aby motor stał bezpiecznie i nie powodował zagrożenia zarówno dla innych użytkowników jak i dla siebie samego.
Dla mieszkańców Warszawy górka to ta przy UW od ulicy oboźnej przed harendą.
Dzięki za porady.
Jak stawiać motocykl pod górkę. Górka jest dość stroma a muszę na niej zostawić motocykl na ponad 8h i chciałbym mieć pewność, że nic sie nie stanie.
Czy lepiej na stopce bocznej czy centralnej? Może jakoś pod kątem prostym do krawężnika. Logiczne wydaje się, że powinno się zostawić go na 1 biegu.
Może jakieś rady? Chciałbym aby motor stał bezpiecznie i nie powodował zagrożenia zarówno dla innych użytkowników jak i dla siebie samego.
Dla mieszkańców Warszawy górka to ta przy UW od ulicy oboźnej przed harendą.
Dzięki za porady.
- Joter
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Ja bym stawial na centralce,przodem moto w str gory,ewentualnie jak sie bedziesz bal to rozejzyj sie czy nie lezy gdzies jakas kostka brukowa czy jakis inny kamien co by pod tylnie kolo podlozyc i bedzie stal grzecznie.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Przodem i lekkim skosem w lewo. Wtedy będzie bardziej pochylony niż jakby był skosem w prawo, dzięki czemu będzie bardziej stabilny. Nóżka boczna.
- Materialmord
- Świeżak
Koval135 napisał(a):Ja bym stawial na centralce,przodem moto w str gory,ewentualnie jak sie bedziesz bal to rozejzyj sie czy nie lezy gdzies jakas kostka brukowa czy jakis inny kamien co by pod tylnie kolo podlozyc i bedzie stal grzecznie.
Trzeba mieć centralne stopki

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości