Zobacz wÄ…tek - Pytanie na temat hondy VFR800i
NAS Analytics TAG

Pytanie na temat hondy VFR800i

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pytanie na temat hondy VFR800i

Postprzez HondaVFR800i » 2/3/2007, 17:39

Mam pytanko jak rozłaczyć w hondzie system Dual Brake aby w czasie hamowania przednim hamulcem nie łapał tylni ??Prosze o kontakt 509682947 prosze o smsa ja oddzwonie lub na meila:inkas4@o2.pl
HondaVFR800i
Świeżak

Postprzez polsky » 2/3/2007, 19:23

Z tego co kojaze, to bardzo ciezko to zrobic.
A jesli juz, to bedzie kosztowne.

Z tym samym problemem borykaja sie wlasciciele XX-ow.
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez tomekd » 3/3/2007, 02:36

To niekoniecznie musi byc kosztowne.

Na lewym przednim zacisku zamontowana jest mala pompa hamulcowa ktora uruchamia tylny hamulac.

Przedni zacisk podczas hamowania zaczyna wywierac nacisk na ta pompke,tak to dziala.

Tak na marginesie to ten zacisk nie uruchomi tylnego hamulca podczas,np jazdy do tylu,ale jak czesto to sie zdarza,,,,.

Jast kilka opcji wyeliminowania wplywu przedniego hamulca na tylny,,,np

Wypi,,,,,ta male pompke z przedniego zasicku i dorobic takiej samej dlugosci uchwyt ktory bedzie trzymac zacisk.Jak spogladniesz na zacisk to bedziesz wiedzial o czym mowie,,,,,,,,

Opcja druga to zablokowac przepluw plynu z przedniej pompki na zacisku do tylu,poprzez,np zacementowanie wylotu lub usuniecie lini hamulcowej i zatkaniu dziur na zacisku srubami o takim samym gwincie.

Potrzeba tylko troche wyobrazni.

Tak na marginesie to dlaczego chcesz to zrobic,,,,,,,,,,,ja mam XX i tak czesc LBS nie przeszkadza,,,,,,,.

Duzo bardziej irytujace jest pedal hamulca ( noga)dzialajaca na przedni hamulac,na szutrze,zwirze trzeba uwazac zeby przod sie nie " zlozyl".

Dawno,dawno temu mialem zamiar to przerobic ale w koncu machnolem reka,,,,,
tomekd
Świeżak

Postprzez hefron » 6/3/2007, 11:52

Najwazniejsze pytanie - po co? XX to nie wyścigówka
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości

na górê