Zobacz wÄ…tek - Yamaha DT 50 vs Gilera RCR 50
NAS Analytics TAG

Yamaha DT 50 vs Gilera RCR 50

Enduro, Cross
_________

Yamaha DT 50 vs Gilera RCR 50

Postprzez DaveMAX » 18/6/2010, 20:52

Witam,
Chciałbym abyście opowiedzieli coś na temat yamaha dt 50 oraz Gilera rcr 50. Jakie wasze wrażenia, ocena ich, który z nich lepiej się sprawuje który tańszy w utrzymaniu, który mniej awaryjny, plusy i minusy pojazdów.. itp.

Będę bardzo wdzięczny, bo jak na razie to te dwa modele mi się podobają.
liczy siÄ™ dla mnie moc, i zeby opony crosowe mial anie szosowe.

I jeszcze takie małe jedno pytanko, czy ze wzrostem 175 dosięgnę do ziemi siedząc? ( nie miałem przyjemności jeździć )

Dziękuje,pozdrawiam. :)
DaveMAX
Świeżak

Postprzez henio12323 » 18/6/2010, 21:00

sa to bardzo podobne sprzety. wlasciwie identyczne. roznia sie rama plastikami. silnik ten sam. wiec wytrzymalosc osiagi sa identyczne. co do tego który lepszy - prawda jest taka ze DT to DT to bardzo polularny motor i polamiesz plastiki - w mig znajdziesz. padnie ci np zegar czy inne czesci które z reguły nie padaja to dostaniesz. z kolei do gilery moze byc problem z niektórymi czesciami. gilera moze byc tez tansza to jest jej plus. i ma nawet ciekawy wyglad. który lepszy sam sobie ocen. bo tu duzej róznicy nie ma. zalezy od roczników moze byc kwestia ze jeden od drugiego ma lepsze zawieszenie czy hamulce :P ale tez az takiej róznicy sporej nie ma. czy dosiegdniesz pomysl sam ;P 175 to malo nie jest - srednio bym powiedzial. a to motocykl na poczatek :P wiec logiczne ze spoko dosiegniesz :D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez DaveMAX » 18/6/2010, 21:04

OKej, rozumiem. Czyli teraz pozostało mi kierowanie się ciekawymi ofertami, i okazjami. :)

No to się cieszę :P bo bałem się że za mały jestem :P

Dziękuje, pozdrawiam :P
DaveMAX
Świeżak

Postprzez kwaq. » 19/6/2010, 09:11

henio12323 napisał(a):sa to bardzo podobne sprzety. wlasciwie identyczne. roznia sie rama plastikami. silnik ten sam. wiec wytrzymalosc osiagi sa identyczne. co do tego który lepszy - prawda jest taka ze DT to DT to bardzo polularny motor i polamiesz plastiki - w mig znajdziesz. padnie ci np zegar czy inne czesci które z reguły nie padaja to dostaniesz. z kolei do gilery moze byc problem z niektórymi czesciami. gilera moze byc tez tansza to jest jej plus. i ma nawet ciekawy wyglad. który lepszy sam sobie ocen. bo tu duzej róznicy nie ma. zalezy od roczników moze byc kwestia ze jeden od drugiego ma lepsze zawieszenie czy hamulce :P ale tez az takiej róznicy sporej nie ma. czy dosiegdniesz pomysl sam ;P 175 to malo nie jest - srednio bym powiedzial. a to motocykl na poczatek :P wiec logiczne ze spoko dosiegniesz :D

Jak nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd bo Gilera ma silnik Derbi a Dt am6. Lecz silniki są podobne. miałem podobny dylemat do Ciebie ale postawiłem na Derbi Sendę/Gilerę (silnik ten sam) bo w tych samych pieniądzach znajdziesz o 5 lat młodszą Sendę niż DT (mówię tu o motorkach do 3-4 tys ) bo w DT dużo płacisz za napis Yamaha. Ale muszę się zgodzić z heniem iż więcej części bedziesz miał do DT. Osobiście nie jezdziłem za dużo DT tylko Sendą więc o wytrzymałości nie powiem. Ale jak się dowiadywałem to te silniczki są bardzo podobne. Aha jeszcze możesz się kierować tym że DT ma miekkie zawieszenie a Senda/gilera twarde zawieszenie. Podsumowując te motorki są bardzo podobne więc nie kieruj się modelem tylko przebiegiem rokiem i stanem. Bo równie dobrze możesz kupić sendę w dobrym stanie która Ci posłuży a możesz kupić Dt nawet młodszego a zjechanego i Ci nie posłuży.
kwaq.
Świeżak

Postprzez DaveMAX » 19/6/2010, 12:43

Wiesz, też myślałem o Derbi Senda ale opony szosowe to jakoś mnie odciąga od niego.. chciałbym w teren wjechać a senda nie ma opon do tego. Wiem że można zmienić ale to są dodatkowe koszta.
DaveMAX
Świeżak

Postprzez Duriv » 19/6/2010, 14:20

Jest model pod teren, x-treme bodajże :)
Czarny 300cc 2T.
Duriv
Bywalec

Postprzez kwaq. » 19/6/2010, 15:12

dokładnie bo oglądasz derbi senda sm na 17 calowych kołach ja mam na terenowych kołach 21 cali i 18cali i mam opony szosowo terenowe bo i po drodze sie fajnie jedzie (nie trzęsie dupą) i w terenie dają radę ale som też oczywiście kostki :)
kwaq.
Świeżak

Postprzez DaveMAX » 19/6/2010, 15:13

Szukałem i są modele z oponą ( tylną ) crossową , ale tylko jak sobie ktoś zmienił. Pozostałe są z szosową :)
DaveMAX
Świeżak

Postprzez DaveMAX » 19/6/2010, 19:40

Wybacz, jakoś nie wiem dlaczego nie znalazłem. Ale bardzo dziękuje :P
DaveMAX
Świeżak

Postprzez Duriv » 19/6/2010, 19:47

Nie ma sprawy :)
To nie prawda że do sendy części nie będzie. Będzie więcej niż do DT i dostaniesz w lepszej cenie nowszy egzemplarz.
Czarny 300cc 2T.
Duriv
Bywalec

Postprzez DaveMAX » 19/6/2010, 19:50

Właśnie tak patrzę i yamaszkę bardzo starszą i ten stan. Oczywiście są też zadbane, ale te sendy to całkiem całkiem :D . To teraz zostało mi kierowanie się okazjami, ciekawymi ofertami.

Mam pytanie: bo ja tego crossa dopiero będę mógł kupić pod koniec wakacji ;/ . To we wrześniu będą ciekawe oferty? Chodzi mi o cene ? spadną ? będą niższe niż teraz ?
DaveMAX
Świeżak

Postprzez Daromaniak » 28/6/2010, 22:09

Jak już chcesz kupować we wrześniu to poczekaj aż się całkowicie zakończy sezon ( zima ), to spadną o wiele..
Daromaniak
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê