Zobacz wątek - Sportowe klamki womet-tech
NAS Analytics TAG

Sportowe klamki womet-tech

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez Seba_ER5 » 8/10/2010, 10:20

a czyli na ebay moge takie same kupic :D za polowe tej ceny:
http://cgi.ebay.co.uk/Brake-Clutch-Leve ... 43a061fe9b

Tak sie zastanawiam moze staruszkowi kupie i sie obczai od razu hmmm ale nie wiem czy warto. W sumie chlopak z mcn zbytnio na nie nie narzekal.

136zł z przesylka.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fz6 » 8/10/2010, 15:52

ja ku.. tez nie moge sluchac tych kocopalow.tak widzialem te zasr... klamki.nie pamietam czy na witolinskiej,na prymasa, w autotimie,w konstancinie czy gdzies tam jeszcze.moze mieli je w hondzie.gow.. mne to obchodzi gdzie je widzialem 3 miechy temu.sa hu..we i basta.nie znosze pierd... ,ze cos jest prawie takie samo.jak cie nie stac albo ci szkoda wydac to nie pitol,ze to to samo.rozumiesz jeden z drugim?bo idac waszym tokiem rozumowania to ja mam prawie r6.
a po drugie kolo zarzucil temat co sadzicie na dany temat,to chyba mam kur... prawo sadzic po swojemu?tak czy nie?
jak wam sie podoba rzezbienie w gow... to super,ja lubie miec wszystko tip-top.
tyle w temacie.
fz6
Świeżak

Postprzez sebasbox » 8/10/2010, 16:30

a to bardzo ciekawe że je widziałeś, bo jak ja kupowałem te klamki to wszyscy dystrybutorzy mieli je wyłącznie na zamówienie i brak nawet pokazówek na stanie...więc nie pier...dol głupot.
To że coś jest droższe to nie znaczy że lepsze, ale widać Tobie da się wszystko wmówić.
Z Ciebie taki znafca że jedyne co potrafisz to pisać głupoty na forum nie poparte żadnymi argumentami (przeczytaj sobie wcześniejsze posty) a przy moto pewnie żeby cokolwiek zrobić lecisz do serwisu, więc proszę Cię skończ te swoje wywody bo nie wnosisz żadnej konstruktywnej krytyki do tej dyskusji.
sebasbox
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 8/10/2010, 22:03

fz6 <-- ale w tobie jad siedzi ;/. Wrzuć na luz to temat o klamkach a nie o zbawieniu świata.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fz6 » 9/10/2010, 09:33

widzisz kolego jak twoj mozg malo ogarnia?a nie pomyslales,ze jak kur...szukalem to akurat mogl ktos zamowic i mogli je miec akurat na stanie?po drugie ,to kilku wlascicieli serwisow w wawie znam jako kumpli od 10 lat i ciemnoty mi nie wciskaja.
jak ktos ode mnie madrzejszy w tej dziedzinie mowi,ze to badziew to mu wierze,was nie znam a widze,ze kur... teoretycy z was pelna geba.
zapychacie dupe wata i mowicie ,ze szynke zarliscie.
w przeciwienstwie do was za zadnego fachowca sie nie uwazam,a wy kur.. jakbyscie wszystkie rozumy pozjadali.zadna krytyka do was nie dociera,bo trzech czy czterech zamontowalo sobie cos i tylko dlatego ma to byc dobre?kur..a kim wy jestescie,ze innych zdanie sie nie liczy?
powtorze enty raz, kolo pytal co sadzicie to chyba mam prawo miec swoje zdanie.
wam sie podobaja-super,mi sie nie podobaja.
a jadu to sobie u siebie poszukaj,jedz poodkrecac to ci zejdzie cisnienie.
fz6
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 9/10/2010, 16:57

Spoko to już się wypowiedziałeś. Pora na innych :).
Ja sobie do moto ładuje markowy sprzęt, ale szukam promocji, bądź czegoś używanego w dobrym stanie. (jak narazie same nówki sztuki :D)
Nie miałem klamek innych jak TITAX w rękach więc nie wiem jak reszta.
To może inaczej :) jak te klamki mają się w porównaniu do oryginału tzn. klamek zainstalowanych seryjnie.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez przemko27vr4 » 9/10/2010, 17:46

fz6 napisał(a):przemo,zaloz womettechy,ja zaloze rizome i porownamy.pasi?
przeczytaj caly watek od poczatku to dowiesz sie od kiedy mam Womety zalozone,nie mowie abyscie' NIE KUPOWALI RIZOMY,TITAXOW I INNEGO TYPU KLAMEK BO WOMET TECHY SA NAJLEPSZE. Wcale tak nie jest i sie nie upieram ze sa super ,cudo miod malina bo je posiadam,staram sie tylko utwierdzic cie chlopie w fakcie abys ich nie porownywal do tego chinskiego dziadostwa.
przemko27vr4
Świeżak

Postprzez sebasbox » 9/10/2010, 21:08

fz6 napisał(a):widzisz kolego jak twoj mozg malo ogarnia?a nie pomyslales,ze jak kur...szukalem to akurat mogl ktos zamowic i mogli je miec akurat na stanie?po drugie ,to kilku wlascicieli serwisow w wawie znam jako kumpli od 10 lat i ciemnoty mi nie wciskaja.
jak ktos ode mnie madrzejszy w tej dziedzinie mowi,ze to badziew to mu wierze,was nie znam a widze,ze kur... teoretycy z was pelna geba.
zapychacie dupe wata i mowicie ,ze szynke zarliscie.
w przeciwienstwie do was za zadnego fachowca sie nie uwazam,a wy kur.. jakbyscie wszystkie rozumy pozjadali.zadna krytyka do was nie dociera,bo trzech czy czterech zamontowalo sobie cos i tylko dlatego ma to byc dobre?kur..a kim wy jestescie,ze innych zdanie sie nie liczy?
powtorze enty raz, kolo pytal co sadzicie to chyba mam prawo miec swoje zdanie.
wam sie podobaja-super,mi sie nie podobaja.
a jadu to sobie u siebie poszukaj,jedz poodkrecac to ci zejdzie cisnienie.

po pierwsze za słowa z pierwszego zdania jak cie spotkam to dostaniesz po gębie.
po drugie dobrze że sie przyznałeś chociaż do tego ze specjalistą nie jesteś, bo osobniki które z przepaloną żarówką jeżdżą do serwisu nie powinny sie wypowiadać na forum.
po trzecie jak ja pisze że nie mogłeś widzieć klamek bo mają tylko na zamówienie to ty piszesz że akurat zamówili...nie pier.dol.
po czwarte nie dziw się że osoba z doświadczeniem merytorycznym wie więcej od Ciebie teoretyku... do nas krytyka dociera, tylko w przeciwieństwie do Ciebie mieliśmy empirycznie możliwość sprawdzienia towaru jednej i drugiej firmy, co więcej założonego na moto...
sebasbox
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 9/10/2010, 21:43

Dobra chlopaki przestancie sie przechwalac przez neta :). Choc nie powiem dobor slownictwa przez mojego poprzednika mnie powalilo :) w pozytywnym tego slowa znaczeniu :D .
A na "Ty to tramwaj staje :P" - odnosnie doboru słów przez fz6.
Jak do mnie wykładowca kiedyś wypalił:
"Panie panie co pan...." to myślałem ze go w łyj strzele :D. Szczegolnie ze bylem u goscia pierwsza osoba ktora obronila prace inz. pod jego patronatem (g. wartym bo nic mi nie pomogl), to moglby chociaz zapamietac mnie :D odrobine :D hehe.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Trimix » 10/10/2010, 20:16

Panowie to w końcu jakie klamki polecacie ?
I jak by Ktoś łaskawie napisał w jakich przedziałach cenowych się kształtują odnośnie danego producenta to bym był wdzięczny .
Ps. cena nie gra roli :twisted: , maja być naj naj oby nie złote :twisted:
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
Trimix
Świeżak

Postprzez fz6 » 10/10/2010, 20:54

dobra sebasbox dawaj na maila poza forum telefon to kolne i sie ustawimy.
co do kolegi er5 pytanko od kiedy nagle sie taki per pan zrobiles,ze boli cie zwrot "ty"?nie zauwazylem zeby ktorykolwiek post zaczynal sie od slow prosze Pana,Pani czy Panstwa .wiec ochlon.
po drugie specjalnie dla was znawcy co potrafia zarowki sami zmieniac przelecialem jeszcze raz kilka salonow
(salonow a nie handlarzy zlomem ) przez weekend w celu utwierdzenia sie co do jakosci wometow.no i innych opini jak "nie polecam" nie slyszalem i nie chodzi tu o to,ze ktos ma na czyms innym wieksza marze.uwierz pare osob znam jako kolegow a nie sprzedawcow i ceny koncowe sa diametralnie rozne od detalicznych.pierwsza podstawowa sprawa to jakosc wykonania,zgola odmienna od rizomy,prawie podobna do titaxa ale prawie.w titaxie tez sa mankamenty bo mieli zwroty z powodu plowienia powloki od slonca.idac dalej problem w wometach jest z montazem i zacinanie sie podczas uzytkowania.regulacja w rizomie tez jest precyzyjniejsza.stary jezeli lubisz ryzykowac z zacieciem sie klamki przy hamowaniu to ja ci zycze szczescia.
ogolne opinia byla taka,ze ludzie ,ktorzy jezdza na codzien motorami i sie scigaja stwierdzili,ze nie stac ich na ryzyko i sprawdzanie czy nowa firma na rynku spisze sie tak jak te sprawdzone.kilku stwierdzilo,ze wolalo by pozostac przy oryginalach
po ostatnie empiryku zadalem sobie troche trudu i znalazlem twoje zapytania na innych forach co do jakosci tych wometow,tam tez kilku krytykowalo ale jakos nie zauwazylem zebys sie wozil..wiec nie wypisuj mi tu jakis dyrdymalow,ze ja gdzies cos wyczytalem na jakims portalu i plote bzdury.w przeciwienstwie do ciebie czerpie wiadomosci od ludzi z pojeciem a nie od pseudo rajdowcow i sie wcale tego nie wstydze.tylko glupiec mysli,ze wie wszystko najlepiej.jak sprawdzales na zywca wometa i rizome i roznicy nie widziales to lec do okulisty po gogle.kompletnie inna budowa i rozwiazanie techniczne.widziales wogole rizome?tam jest jeszcze mozliwosc wylamania klamki na przegubie czego u wometa nie widze.wiec mi nie pisz,ze ja czegos nie widzialem bo pleciesz kocopaly.
biorac pod uwage,ze jak chociaz troche znasz tych ludzi z branzy to pewnie masz znizki i w ostatecznym rozrachunku zakup miedzy rizoma a wometem to 500zl.ryzykowanie wlasnego zdrowia dla 5 paczek a w przypadku titaxa 3 jest dla mnie absurdem.
dla porownania link do rizomy

http://www.rizoma.com/Prodotti/zoom.cfm ... B_pair.jpg

jedynym mankamentem zakupu rizomy jest fakt,ze w standardzie jest dluga dzwignia i trzeba dokupic oddzielnie krotka,ale jak dobrze pogadasz z sprzedawca to ci wymieni leb w leb same koncowki.
fz6
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 10/10/2010, 21:26

Ps. cena nie gra roli Twisted Evil , maja być naj naj oby nie złote Twisted Evil

do mnie bijesz :D ;p;p hehe

co do kolegi er5

nie jesteśmy kolegami ;>

Rizome pewnie nie łamliwa można znaleźć. Za ta opcje sie placi.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez fz6 » 10/10/2010, 22:21

cena wyjsciowa za te z linku to 1100zl(za komplet hamulec i sprzeglo) dla goscia z ulicy,no ale kazdy ma swoje znajomosci i rabaty.niektorych wyniosa 850zl. juz na gotowo z krotkimi dzwigniami.
fz6
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 11/10/2010, 06:43

Łamliwe TITAXy są w podobnej cenie.

Z firm mozna dodac jeszcze :
TRW, PP Tuning, CRG
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez sebasbox » 11/10/2010, 07:43

PW poszło

fz6 napisał(a):po ostatnie empiryku zadalem sobie troche trudu i znalazlem twoje zapytania na innych forach co do jakosci tych wometow,tam tez kilku krytykowalo ale jakos nie zauwazylem zebys sie wozil...

ale czy ja się wypieram że pytałem o Womety zanim je kupiłem? Oczywiście że pytałem bo nie widziałem wcześniej tych klamek (przeczytaj wcześniejsze posty bo nawet w tym temacie dopytywałem). Dlatego interesowała mnie jakość. Co do mojego "wożenia się" to chyba normalne że nie dyskutowałem skoro tak jak wcześniej napisałem wtedy jeszcze nie widziałem tych klamek na żywo...więc po co miałem wypowiadać się na temat akcesoriów których nawet w ręku nie miałem?

fz6 napisał(a):jak sprawdzales na zywca wometa i rizome i roznicy nie widziales to lec do okulisty po gogle.kompletnie inna budowa i rozwiazanie techniczne.widziales wogole rizome?tam jest jeszcze mozliwosc wylamania klamki na przegubie czego u wometa nie widze.wiec mi nie pisz,ze ja czegos nie widzialem bo pleciesz kocopaly.

Czy ja gdzieś napisałem że porównywałem Womety z Rizomą?
Czytaj proszę dokładnie posty; napisałem że porównywałem z Titaxami. O rizomie się nie wypowiadam bo nawet nie miałem klamek tej firmy w ręku...
sebasbox
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe