Kask do 1000 zł na motocykl? Który wybrać?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kask do 1000 zł na motocykl? Który wybrać?
WITAM
Szukam dobrego kasku na motocykl. Jak na razie znalazłem trzy kaski i chciałbym się was poradzić czy są one godne uwagi czy nie. Czy warto któryś z nich kupić, jeżeli nie to dlaczego i jaki inny byście polecili?
Kaski które znalazłem:
Lazer Fiber Pro Heartbreaker (otwórz link)
AGV Ti-Tech Evo Rose (otwórz link)
AGV K4 VYRUS (otwórz link)
Szukam dobrego kasku na motocykl. Jak na razie znalazłem trzy kaski i chciałbym się was poradzić czy są one godne uwagi czy nie. Czy warto któryś z nich kupić, jeżeli nie to dlaczego i jaki inny byście polecili?
Kaski które znalazłem:
Lazer Fiber Pro Heartbreaker (otwórz link)
AGV Ti-Tech Evo Rose (otwórz link)
AGV K4 VYRUS (otwórz link)
- michalb989
- Świeżak
nie wiem jak reszta ale jak masz 1000 odpusc sobie k4. Pan wiewiorka dobrze pisze ,zastanow sie nad xr-1000.
-
przemko27vr4 - Świeżak
Zastanawiam się nad tym Ti-Tech bo ma skorupę karbonowo-kevlarowa - technologia tytanowa i mieści się w moim przedziale cenowym.
Co ten XR-1000 ma takiego lepszego od tego AGV Ti-Tech że warto dopłacić do niego te 500 zł?
EDIT:
Co powiecie o tym kasku, chyba lepszy od AGV Ti-Tech? AGV STEALTH SV MULTI STILE (otwórz link)
Co ten XR-1000 ma takiego lepszego od tego AGV Ti-Tech że warto dopłacić do niego te 500 zł?
EDIT:
Co powiecie o tym kasku, chyba lepszy od AGV Ti-Tech? AGV STEALTH SV MULTI STILE (otwórz link)
- michalb989
- Świeżak
Tzn. tak,Powiem ci osobiste zdanie. Mialem k-series i tak sie sparzylem do kaskow AGV ze szok. Kosztowal 200 euro a za ta cene mozna by zaoferowac wiecej dla swoich klijentow. Jezeli na forum ktos poleci tobie Ti-Techa ok,ale czy mial bezposrednie porownanie z innymi kaskami?? Ja akurat mialem i wiem ze teraz nie bede ryzykowal z niczym na co mam przeznaczyc 1000zl lub wiecej,tylko sprawdzone rzeczy przez innych urzytkownikow.Jezeli w 100 postach 99 chwali xr-1000 to chyba musi cos w tym byc. Osobiscie jaka jedyna wade mozna zaliczyc za maly pin lock ktory przeszkadza,co i jak jest na forum duzo tego.
-
przemko27vr4 - Świeżak
xr-1000 mała skorupa, dobra wentylacja, głośny,lekki.
Wybrałem bo uważam że dobrą firmę stać na testy, i wdrażanie nowych technologii co za tym idzie shoei jest o krok wcześniej niż konkurenci tak sobie wydumałem.
Polecam.
Wybrałem bo uważam że dobrą firmę stać na testy, i wdrażanie nowych technologii co za tym idzie shoei jest o krok wcześniej niż konkurenci tak sobie wydumałem.
Polecam.
-
nurofen - Świeżak
Kris2k napisał(a):Nad jakims Bell'em z kompozytu tez mzoesz sie zastanowic jak i nad Marushinami.
Marushin moj poprzedni kask,fakt model 777 czyli najtanszy ale napewno lepszy od AGV k-series lecz daleko od jakosci shoei ,szwagier mial 888nx to akurat totalna porazka,wszystko zle spasowane lecz chyba trafil sie wadliwy egzemplarz bo zaje.isty rabat dostal,polecam artykul http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art79.html
-
przemko27vr4 - Świeżak
- michalb989
- Świeżak
Zastanów się też nad HJC FG-15.
Sam miałem dylemat przy kupnie kasku (tez mialem do wydania ok. 1000zł), po przymierzałem, poczytałem i wybrałem HJC i jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Tylko jak coś to nie polecam białego malowania (ja takie kupiłem), niestety po niektórych roztrzaskanych muszkach pozostają trwałe ślady...
Sam miałem dylemat przy kupnie kasku (tez mialem do wydania ok. 1000zł), po przymierzałem, poczytałem i wybrałem HJC i jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Tylko jak coś to nie polecam białego malowania (ja takie kupiłem), niestety po niektórych roztrzaskanych muszkach pozostają trwałe ślady...
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
A wlasnie apropos HJC ,super w testach ogolnych,czyli nie tylko o bezpieczenstwo wypad model hq-1 (wykonany z carbonu) za 1000 z lekkim hakiem mozna go wyrwac
-
przemko27vr4 - Świeżak
http://allegro.pl/item1072655407_hjc_hq ... _cena.html - powystawowe w dość fajnej cenie
jakbym mial kupowac to bym sie zastanowil nad nim. MajÄ… jeszcze inne

- abc12333
- Świeżak
EDIT:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wątpliwości i wahania pozostały, ale chyba raczej dopłacę i kupie SHOEI XR-1000, na allegro można go kupić już za 1400 zł.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wątpliwości i wahania pozostały, ale chyba raczej dopłacę i kupie SHOEI XR-1000, na allegro można go kupić już za 1400 zł.
- michalb989
- Świeżak
no tak ale przed chwila bylo 1000 zl teraz 1400 a Ty juz wskakujesz na 1600
jesli da rade niech kupi xr-1100 wkoncu kask kupujesz na dlugo

jesli da rade niech kupi xr-1100 wkoncu kask kupujesz na dlugo

- xede
- Świeżak
SHOEI XR1100 odpada bo w podobającym mi się malowaniu kosztuje 2100 zł na Allegro.
Zastanawiam się nad SHOEI XR 1000 albo AGV Ti-Tech EVO Replica. Do kasków firmy HJC nie jestem przekonany. Cały czas kusi mnie AGV, odnoszę wrażenie że te dwa kaski to generalnie to samo tylko że w przypadku SHOEI płaci się więcej za markę.
Musze udać się do jakiegoś sklepu i zobaczyć chociaż tego SHOEI na żywo bo AGV pewnie już nie da rady obejrzeć.
Zastanawiam się nad SHOEI XR 1000 albo AGV Ti-Tech EVO Replica. Do kasków firmy HJC nie jestem przekonany. Cały czas kusi mnie AGV, odnoszę wrażenie że te dwa kaski to generalnie to samo tylko że w przypadku SHOEI płaci się więcej za markę.
Musze udać się do jakiegoś sklepu i zobaczyć chociaż tego SHOEI na żywo bo AGV pewnie już nie da rady obejrzeć.
- michalb989
- Świeżak
Jeszcze tak od siebie dodam ze w tej kasie pojedz i przymierz ,bo okazac sie moze ze wogole ktorys z w/w kaskow nie bedzie ci lezal na glowie.Potem dopiero kupuj. http://www.youtube.com/watch?v=KytJa4i96v4
masz tutaj szybki filmik ,http://www.youtube.com/watch?v=KytJa4i96v4 ten natomiast jest dluzy lecz dokladniejszy ,jak pokazano Rozmiar Rozmiarowi nie rowny
masz tutaj szybki filmik ,http://www.youtube.com/watch?v=KytJa4i96v4 ten natomiast jest dluzy lecz dokladniejszy ,jak pokazano Rozmiar Rozmiarowi nie rowny
-
przemko27vr4 - Świeżak
Przez te 3 lata pokazalo sie pare fajnych pozycji
Kask do 1000 zl który moge polecic to scorpion exo-500 ( chyba ok 800-900 zl). Z blenda i z pinlockiem w cenie. Fajnie wykonany , agv z tej samej polki cenowej przy nim wyglada jak tani chinczyk ( wykonanie,uzyte materialy, prceyzja dzialania mechanizmow )
Lub model wyzszy exo-1000 - troche lzejszy od exo-500, zapiecie podwójne D , i pewnie rozni sie jeszcze jakimis detalami oraz cena - ok 1200-1300 zł

Kask do 1000 zl który moge polecic to scorpion exo-500 ( chyba ok 800-900 zl). Z blenda i z pinlockiem w cenie. Fajnie wykonany , agv z tej samej polki cenowej przy nim wyglada jak tani chinczyk ( wykonanie,uzyte materialy, prceyzja dzialania mechanizmow )
Lub model wyzszy exo-1000 - troche lzejszy od exo-500, zapiecie podwójne D , i pewnie rozni sie jeszcze jakimis detalami oraz cena - ok 1200-1300 zł
- ENDUROMAAN
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości