podswietlenie LED czy to jest legalne
• Strona 1 z 1
podswietlenie LED czy to jest legalne
siemka moze ktos sie orietuje czy podswietlenie sprzetu jest legalne bo planuj oswietlic go tak zeby bylo go widac conajmniej z kilometra
slyszalem ze zakazana sa tylko pewna kolory pozdrawiam

-
nurczas - Świeżak
Z tego, co wiem, to w Polsce zakazane jest JAKIEKOLWIEK dodatkowe oswietlenie pojazdow. Zadne diody i podswietlenia nie wchodza w gre.
Dodam, ze wedlug mnie to jest komiczna glupota - chyba lepiej, jak pojazd jest dodatkowo oswietlony - lepiej go wtedy widac, prawda?? Zyjemy w chorym kraju :/
Dodam, ze wedlug mnie to jest komiczna glupota - chyba lepiej, jak pojazd jest dodatkowo oswietlony - lepiej go wtedy widac, prawda?? Zyjemy w chorym kraju :/
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
patty_brawurka napisał(a):.
..... chyba lepiej, jak pojazd jest dodatkowo oswietlony - lepiej go wtedy widac, prawda?? Zyjemy w chorym kraju :/
Owszem,jesli to jest oświetlenie "zamienne" w stosunku do oryginału itd.
Mi sie wydaje ze chłopak pyta o neony i inne świecące wentyle

Jak dla mnie-jest to nieco wiocha,pewnie ze lepiej widac na drodze,tyle ze rozprasza uwage i ludzie mysla ze ufo wylÄ…dowalo

-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
No w sumie tak i nie. Zgadzam sie z tym że motor jest oświetlony przez co bardziej widoczny, ale im bardziej chodzi o to, że zwracamy na siebie uwage kierowców przez co można spowodować wypadek. Kierowcy zamiast gapić się na droge to gapią sie na nas. Dobra, ok, a płomienie na kasku, motorze (aerograf) nie zwraca uwagi?? Moim zdaniem bardziej niż neony. Tu jest polska, tu sie cieżko oddycha 

-
XL125 - Świeżak
Niestety jest to niedozwolone. Sam zarobiłem kiedyś mandacik
z tym że było to oświetlenie koloru niebieskiego. Swoją drogą ciekawe jak by oświetlił moto na biało -czy też by sie panowie policjanci doczepili. 

Run sytys sytys run run, the policeman is get the gun.

-
donero - Świeżak
XL125 napisał(a): Dobra, ok, a płomienie na kasku, motorze (aerograf) nie zwraca uwagi?? Moim zdaniem bardziej niż neony. Tu jest polska, tu sie cieżko oddycha
szczegolnie w nocy zwraca starszna uwage... no chyba ze jestes gołstrajder madafaka
-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
Ludzie chcecie wasze sprzęty dodatkowo oswietlać??? "Szybcy i wściekli sie na ogladaliście"??
Chcecie laski na światełka wyrywać??:D Święta mineły, zima sie kończy wiec po co robić z 2 kółek choinke??
Chcecie laski na światełka wyrywać??:D Święta mineły, zima sie kończy wiec po co robić z 2 kółek choinke??
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
szczegolnie w nocy zwraca starszna uwage... no chyba ze jestes gołstrajder madafaka[/quote]
nie nie jestem gołstrajder madafaka.. ale dla mnie to głupota żeby zakazyważ montowania neonów. Kazda inna rzecz moze odwrócić naszą uwage przez co spowodujemy wypadek. Dla mnie neony to oczywiscie wiocha bo choinke to ja mam na święta w domu i na motor tego nie przekładma i nigdy niemam zamiaru. Ale różni są ludzie i może to się im podoba no ale niestety. Przykro mi lejdi.
nie nie jestem gołstrajder madafaka.. ale dla mnie to głupota żeby zakazyważ montowania neonów. Kazda inna rzecz moze odwrócić naszą uwage przez co spowodujemy wypadek. Dla mnie neony to oczywiscie wiocha bo choinke to ja mam na święta w domu i na motor tego nie przekładma i nigdy niemam zamiaru. Ale różni są ludzie i może to się im podoba no ale niestety. Przykro mi lejdi.
-
XL125 - Świeżak
Po pierwsze takie lampki to sie na choince wiesza. A po drugie co do oswietlenia pojazdu to jest na to odpowiednie zarzadzenie (chyba min. transportu) i wszelkie oswietlenie ponad wymienione w ww zarzadzeniu jest nielegalne niezaleznie od barwy swiatla.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
widze ze co nie ktorze np "mlody"ograniczaja sie tylko do kupienia i eksploatacji motocykla brak im wyobrazni i pewnie kasy im malo (1 dioda kosztuje 50gr)
ale sa tez tacy z wyobraznia co modyfikuja swoje maszy i to nie tylko poprzez oswietlanie ale co nie ktorzy nazywaja to wiocha fajnie jestem wiesniakiem i jestem z tego dumny ale przynajmniej nie jestem ograniczony tak jak mlody pozdro dla zwolennikow tunningu i ludzi smigajacymi streetfighterami

FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
nurczas napisał(a):widze ze co nie ktorze np "mlody"ograniczaja sie tylko do kupienia i eksploatacji motocykla brak im wyobrazni i pewnie kasy im malo (1 dioda kosztuje 50gr)ale sa tez tacy z wyobraznia co modyfikuja swoje maszy i to nie tylko poprzez oswietlanie ale co nie ktorzy nazywaja to wiocha fajnie jestem wiesniakiem i jestem z tego dumny ale przynajmniej nie jestem ograniczony tak jak mlody pozdro dla zwolennikow tunningu i ludzi smigajacymi streetfighterami
Widzisz kolego,tak sie składa ze mam kompletny uklad wydechowy 4w1 BSM,czarna szybe MRA ,filtry K&N i jakies tam jeszcze pierdoly.
Mamy widocznie inne spojrzenie na modyfikacje
A zestaw audio i glosnik pod owiewke tez zakladasz?

-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
czyli masz wszystko to co mozna kupic w kazdym sklepie czy allegro a w dodatku pewnie producent uznal ze instrukcja montezu jest zbedna i kazdy glupi sobie z tym poradzi naprawde ambitne a jesli chodzi o zestaw audio i glosniki pod owiewkami to nie planuje na razie nic takiego ale jesli chcesz to moge ci pomoc w zrobieniu dyskoteki oczywiscie na twoim pokladnie:-)
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
nurczas napisał(a):czyli masz wszystko to co mozna kupic w kazdym sklepie czy allegro a w dodatku pewnie producent uznal ze instrukcja montezu jest zbedna i kazdy glupi sobie z tym poradzi naprawde ambitne a jesli chodzi o zestaw audio i glosniki pod owiewkami to nie planuje na razie nic takiego ale jesli chcesz to moge ci pomoc w zrobieniu dyskoteki oczywiscie na twoim pokladnie:-)
to Twój świat jest chyba ograniczony i nie wiesz co mówisz...
Pozatym święta mineły, ja lampki na choinke zakładam.
Chyba że sobie kupie bmke trUjke po małym wypadku w ńemczek, i będę się nią lansował pod wiejską dyskoteką wśród 14latek z lepszym przebiegiem od średniej motocykli na tym forum (z akcentem na motocykli nie pierdopędów, które w waszym mniemaniu mają 2,5 sekundy do setki i jaką 280km/h pod wiatr na kilimanżdżaro)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości