Problemy z Przyśpieszeniem po lekkim tuningu
• Strona 1 z 1
Problemy z Przyśpieszeniem po lekkim tuningu
Witam , od razu oznajmiam że jestem zielony w skuterach i mogę polegać tylko na was.
A więc do rzeczy , I. co wymieniłem w swoim skuterze to wariator na Pollini Speed Control , jeździłem na seryjnych rolkach bo na lżejszych za bardzo muliło.Potem Wymieniłem tłumnik Tecnigas Next-R, poprawiło to v-max lecz jest taki problem bo: Jak rusze skuterem zaraz po odpaleniu to ładnie się wkręca na obroty a gdy zatrzymam się i znowu rusze to go już tak nie rwie.
W czym leży problem ?
Skuter TGB r50x
ogólnie jeszcze tylko ma blokade na module
A więc do rzeczy , I. co wymieniłem w swoim skuterze to wariator na Pollini Speed Control , jeździłem na seryjnych rolkach bo na lżejszych za bardzo muliło.Potem Wymieniłem tłumnik Tecnigas Next-R, poprawiło to v-max lecz jest taki problem bo: Jak rusze skuterem zaraz po odpaleniu to ładnie się wkręca na obroty a gdy zatrzymam się i znowu rusze to go już tak nie rwie.
W czym leży problem ?
Skuter TGB r50x
ogólnie jeszcze tylko ma blokade na module
- pain10
- Świeżak
Zanicz od zdjecia tej blokady bo tuning skutera z blokadami jest w 100 % bez sensu.
Wyreguluj i wyczysc gaźnik.
Wyreguluj i wyczysc gaźnik.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
- Kod: Zaznacz cały
http://www.scigacz.pl/Tuning,skutera,4103.html
Jak piszą autorzy poradnika , moduł konieczny do odblokowania przy sportowym cylindrze
- pain10
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości