YZF-R6 zbyt duże spalanie??
• Strona 1 z 1
YZF-R6 zbyt duże spalanie??
Witam wszystkich którzy chcą mnie wspomóc wypowiedzią. Problem dotyczy mojej RJ11 z 2005 co do szczegułów przebieg 26tyś km zainstalowany power commander III. Meritum problemu leży w jego spalaniu które delikatnie mówiąc mnie przeraziło na trasie ok 230km wyniosło przeszło 12l( 13-15tyś obr.- dosyć szybka przejazdzka z litrami) stąd pytanie czy to jest normalne, co sądzicie o Power commander III czy to jego sprawka??(zastanawia mnie też nierówna praca na zimno-jakby sie dusił gdzie ładniej chodziła mi r6 na gazniku) bo wydaje mi sie ze inne sprzety paliły mi dużo mniej-Jak spalają wasze??.
- Lukas666
- Świeżak
Pewnie masz przelot, moze trzeba zsynchronizowac. Zawsze mozesz sobie napisac(tzn u kogos i z hamownią) oszczędniejszą mape.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
A chciałeś żeby ile ci spaliła przy takiej jeździe? 5 litrów? Mój pali tyle ile wleje. No trochę mniej bo lubi grymasić przy niskim poziomie paliwa. Da się zejść do 5/100. Średnio wychodziło mi ostatnio trochę ponad 10/100.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Polecam pojechać na hamownię i sprawdzić jak jest zestrojony PCIII.
Co jeszcze po za PCIII masz ?
- tłumik, filtr K&N lub BMC ?
Jakie zębatki ? Czy prędkościomierz nie przekłamuje ?
Moim zdaniem więcej jak 9-10 nie powinna spalać.
Co jeszcze po za PCIII masz ?
- tłumik, filtr K&N lub BMC ?
Jakie zębatki ? Czy prędkościomierz nie przekłamuje ?
Moim zdaniem więcej jak 9-10 nie powinna spalać.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
Z tego co przynajmniej widze to przelotowy micron, na temat filtra powietrza nie wiem nic, kolejną rzeczą która mi się rzuciła w oczy to olej na bagnecie po same brzegi- nie wiem czy to nie za dużo, zębatki i pozostałe rzeczy wszystko seria sprawdziłem hamulce też ok, zastanawia mnie też jego praca na zimno strasznie nierówna jak juz automatycznie sobie popusci ssanie do 2tyś obr.
- Lukas666
- Świeżak
Jaki masz obecnie przebieg i kiedy były robione regulacje i wymiany ?
(zawory, synchronizacja przepustnic, wymiana świec, filtra powietrza, oleju i płynów eksploatacyjnych )
(zawory, synchronizacja przepustnic, wymiana świec, filtra powietrza, oleju i płynów eksploatacyjnych )
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
- krzysztofgs500
- Świeżak
Jedyne co było wymieniane w tym motocyklu to płyn hamulcowy i olej silnikowy, co w nim więcej siedzi nie orientuje się bo nie zaglądałem jeszcze szczerze mówiąc, a co powiecie na nierówną prace na zimno?? chodzi jak rozregulowany gaznik w póznej fazie ssania na początku jest równo i płynnie dopiero pozniej jak sobie troszeczke odpuszcza zaczyna wariować z kolei jak sie nagrzeje automatycznie jakby spuszcza sobie do 1,5tyś obr. i jak ręką odjął chodzi jednym ciągniem .. już sam nie wiem;/ powiedzcie mi generalnie czy power commander wpływa na kulture pracy czy raczej nie ma szans?? jak jest u was??
- Lukas666
- Świeżak
Motor musi sie nagrzac by chodzic rowno. Masz automatyczny wtrysk? Ewentualnie regulacja przepustnic? Filtr powietrza sprawdz czy nie jest brudny.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości