Moto z niemiec, co i jak?
• Strona 1 z 1
Moto z niemiec, co i jak?
Witam mam zamiar kupić moto sprowadzone z niemiec. Moto jest obecnie w komisie w moim mieście. Jakie powinny być do takiego motorka dokumenty? Gdzie bedę musiał latać żeby go zarejestrować?
-
nightracer - Świeżak
Dokumenty to dwa briefy - mały i duży. Są to dwa zielone dokumenty, jeden wielkości naszego dowodu rejestracyjnego a drugi formatu A4, do tego faktura VAT-marża wystawiona przez komis oraz kopia umowy kupna-sprzedaży zawartej z Niemcem.
A teraz co masz robić:
1. Tłumaczenia dokumentów
2. Badania techniczne
4. Opłata recyklingowa (jeśli się mylę to poprawić)
5. Wydział Komunikacji
6. Ubezpieczalnia
A teraz co masz robić:
1. Tłumaczenia dokumentów
2. Badania techniczne
4. Opłata recyklingowa (jeśli się mylę to poprawić)
5. Wydział Komunikacji
6. Ubezpieczalnia
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Przy motocyklach nie ma opłaty recyklingowej.
Do wydziału komunikacji w miejscowości w której jesteś zameldowany lub w mieście powiatowym, na stronach starostwa powiatowego powinieneś się dowiedzieć.
Do wydziału komunikacji w miejscowości w której jesteś zameldowany lub w mieście powiatowym, na stronach starostwa powiatowego powinieneś się dowiedzieć.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Prosze tutaj masz wszystko wyjaśnione krok po kroku co masz zrobić, jeżeli sprowadziłeś motor z Niemiec.
http://www.scigacz.pl/Przerejestrowanie ... ,7536.html
http://www.scigacz.pl/Przerejestrowanie ... ,7536.html
- Biggie
- Świeżak
Witam,
planuję zakup motocykla w Niemczech. Motocykl posiada aktualny TUV, więc tam porusza się chyba normalnie (nie rozeznaję się w ich prawie).
Sytuacja wygląda następująco - chciałbym jechać po motocykl i wrócić nim na kołach. W przypadku samochodu wszystko jest w sumie proste, kupuję żółte tablice rejestracyjne i jadę. Ale co w przypadku motocykla? Nie mogę wrócić na jego tablicach bo z tego co wiem będą zdelegalizowane (oderwą naklejkę w urzędzie), więc Niemiec musi wziąć blachę. Czy są jakieś tablice w stylu tych żółtych tylko że dla moto? Czy może raczej nie ma możliwości wrócić legalnie na kołach?
A jeżeli cos pogmatwałem to przepraszam i proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam
planuję zakup motocykla w Niemczech. Motocykl posiada aktualny TUV, więc tam porusza się chyba normalnie (nie rozeznaję się w ich prawie).
Sytuacja wygląda następująco - chciałbym jechać po motocykl i wrócić nim na kołach. W przypadku samochodu wszystko jest w sumie proste, kupuję żółte tablice rejestracyjne i jadę. Ale co w przypadku motocykla? Nie mogę wrócić na jego tablicach bo z tego co wiem będą zdelegalizowane (oderwą naklejkę w urzędzie), więc Niemiec musi wziąć blachę. Czy są jakieś tablice w stylu tych żółtych tylko że dla moto? Czy może raczej nie ma możliwości wrócić legalnie na kołach?
A jeżeli cos pogmatwałem to przepraszam i proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam
- Shakin
- Świeżak
Tutaj masz opis rejestracji mojego motocykla (otwórz link). Różnica zdaje się będzie taka, że musisz wykupić tablice tymczasowe i ubezpieczenie.
- Artur_
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości