motor czy motór ? ;)
• Strona 1 z 1
motor czy motór ? ;)
Siemanko Wszystkim...
Więc do rzeczy, jak się mówi: motor czy motór ?
Moim zdaniem motor, ale jak widzę w necie np. opisy o motorach to piszą o motórach i nie wiem o co im chodzi ...
Motór to tez film, ale mi chodzi o wymowę
Pozdrawiam
Więc do rzeczy, jak się mówi: motor czy motór ?
Moim zdaniem motor, ale jak widzę w necie np. opisy o motorach to piszą o motórach i nie wiem o co im chodzi ...
Motór to tez film, ale mi chodzi o wymowę

Pozdrawiam

Mini cross > Zumico Eos > Yamaha DT 80 LCII
- Krychael
- Świeżak
motor to
1. silnik
2. czasopismo
3. klub sportowy z lublina
my mówimy motocykl lub krócej motór
1. silnik
2. czasopismo
3. klub sportowy z lublina
my mówimy motocykl lub krócej motór
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja mówię motocykl albo motor i ch*j, że motor nazywany jest silnikiem. Zamek może być z piasku i do drzwi. Wkurw*a mnie jak ktoś, mówi że nie mogę tak mówić bo to i tamto. Pewne słowa nabierają nowych znaczeń. W Anglii bike to motocykl albo rower, spora różnica.
Tak jak niektórzy wymądrzają się, że hiphop to kultura, a rap to muzyka czy inaczej, albo że ten kawałek to nie trash metal, tylko new metal.
Pomijacie Panowie w ten sposób istotę kwestii to tylko słowo, liczy się to żeby jeździć maszyną i kochać to robić, reszta to tylko określenia.
Tak jak niektórzy wymądrzają się, że hiphop to kultura, a rap to muzyka czy inaczej, albo że ten kawałek to nie trash metal, tylko new metal.
Pomijacie Panowie w ten sposób istotę kwestii to tylko słowo, liczy się to żeby jeździć maszyną i kochać to robić, reszta to tylko określenia.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
a mi sie motór kojarzy z dziadkami po 80 lat co mowili "jo tysz kiedys miolym motór" albo ludzmi którzy nie poprawnie uzywaja jezyka polskiego (czesto ludzie na wsi mowia 'motór' - nie ublizajac nikomu)
a ja mowie motor bo jest krócej i tyle. wiem ze powinno sie mowic motocykl ale to tylko slowo. powiesz motor i kazdy wie ze jezdzisz motocyklem a nie silnikiem czy gazetą
a ja mowie motor bo jest krócej i tyle. wiem ze powinno sie mowic motocykl ale to tylko slowo. powiesz motor i kazdy wie ze jezdzisz motocyklem a nie silnikiem czy gazetą

Ostatnio edytowano 8/6/2010, 13:23 przez gruby19, łącznie edytowano 1 raz
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Dla mnie okreslenie "motór" brzmi troche po wiesniacku (bez obrazy dla mieszkancow podmiejskich aglomeracji:) ) ale to kwestia osobista kazdego z nas...nazywajmy sobie sprzety jak chcemy:) Albo moze zrobmy jakis quiz na najlepsze i najoryginalniejsze nazwy dla naszych maszynek:)Skoro jestem pomyslodawca wiec zapodam jako pierwszy: BAJK (specjalnie ominalem poprawna pisownie bo tak brzmi lepiej)
-
headhunters - Świeżak
Motocykl bo motocyklistą jesteś a nie MOTORniczym...
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1