125/50 wymiana silnika
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
bmroczyk napisał(a):A jakbym zarejestr. najpierw na 125 i zalozmy po 2 tyg sprobowac zrobic przeglad i przerejestrowac ? na jakiej podstawie moge sie udac na przeglad jak mam uzasadnic to ze chce zrobic przeglad ?
ze np. wymienilem silnik na mniejszy ?
czy nie musze miec faktury za ten silnik - niby 50
i jakiegos paipierku nie musze miec od osoby ktora rzekomo wymienila ten silnik ... ?
czy ktos mi odpowie ? prosze !!!!!!!!!!!!!!!!1
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Kurde idzesz na przegląd i muwisz "zmieniłem silnik na mniejszy niech pan to potwierdzi bo chce se na karte motorowerowom jezdzic " on ci sciąga głowice mierzy tłok i ci daje papier ze to 50 i jakies tam papiery oczywiscie jesli wczesniej zmieniles cylinder glowice i tlok na 50 bo 125\50 to ta przeglodzie musiał bys dac ze 500zł w łape zeby ci taką dużą pojemnośc na motorower zarjestrował
-
maciejos - Świeżak
najlepiej idz do wydziału komunikacji i tam popytasz
a co do silnika to może w serwisie ci jakiś fałszywy świstek wydadzą że niby ci dali silnik 50
tylko przy przeglądzie jakoś go lekko zadław żeby nie bylo podejrzeń ( szmata do tłumika i źle wyreguluj gaźnik)
to jest moj pomysł nie daje gwarancji, najlepiej spytaj kogoś kto tak zrobił
( poszukaj na allegro aukcji 125/50 popytaj troche o moto i wyczaj jak koleś zarejestrował)
a co do silnika to może w serwisie ci jakiś fałszywy świstek wydadzą że niby ci dali silnik 50

tylko przy przeglądzie jakoś go lekko zadław żeby nie bylo podejrzeń ( szmata do tłumika i źle wyreguluj gaźnik)

to jest moj pomysł nie daje gwarancji, najlepiej spytaj kogoś kto tak zrobił
( poszukaj na allegro aukcji 125/50 popytaj troche o moto i wyczaj jak koleś zarejestrował)
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
WITAM WAS WSZYSTKICH MAM DO WAS PYTANIE PONIEWAŻ W TYCH SPRAWACH JESTEM NOWY . MA ZAMIAR KUPIĆ ROMETa Z 125 A MAM 16 LAT I CHCIAŁBYM ŻEBY BYŁ ZAREJESTROWANY NA 50 CCM3 NA KARTĘ MOTO ROWEROWĄ . I Z TEGO CO CZYTAŁEM TO MAM JECHAĆ NA BADANIE TECHNICZNE I DAĆ W ŁAPĘ O WYDANIE JAKIEGOŚ ŚWISTKA O ZMIANĘ SILNIKA NA 50 CCM3 . TAK TO ZROZUMIAŁEM BARDZO PROSZĘ O KONTAKT ZE MNĄ NA GG - 34213819 LUB E-MAIL kamilos1133@interia.pl . BARDZO PROSZĘ O POMOC . POZDRAWIAM KAMIL
- kamilos1133
- Świeżak
kamilos1133 napisał(a):WITAM WAS WSZYSTKICH MAM DO WAS PYTANIE PONIEWAŻ W TYCH SPRAWACH JESTEM NOWY . MA ZAMIAR KUPIĆ ROMETa Z 125 A MAM 16 LAT I CHCIAŁBYM ŻEBY BYŁ ZAREJESTROWANY NA 50 CCM3 NA KARTĘ MOTO ROWEROWĄ . I Z TEGO CO CZYTAŁEM TO MAM JECHAĆ NA BADANIE TECHNICZNE I DAĆ W ŁAPĘ O WYDANIE JAKIEGOŚ ŚWISTKA O ZMIANĘ SILNIKA NA 50 CCM3 . TAK TO ZROZUMIAŁEM BARDZO PROSZĘ O KONTAKT ZE MNĄ NA GG - 34213819 LUB E-MAIL kamilos1133@interia.pl . BARDZO PROSZĘ O POMOC . POZDRAWIAM KAMIL
Wiesz zapewne, że łamiesz prawo? Mówisz, że masz 16 lat. Nie lepiej jest Ci zrobić prawko za tą kase co masz "dać w łapę" ? Koszty były by porównywalne a byś jeździł ze spokojną banią.
-
adrianos_08 - Świeżak
CZYLI CO ZA TO ŻE SIĘ NP ZAPYTAM MOGĄ WEZWAĆ POLICJĘ ????? TAK DLA WIADOMOŚCI PYTAŁEM SIĘ O PRAWKO A1 I KOSZT JEGO JEST 1200 ZŁ Z WSZYSTKIMI BADANIAMI , A POWYŻEJ PISAŁO ŻE DAĆ 400 ZŁ W ŁAPĘ TO JEST RÓŻNICA , NO TO CO JAK BĘDĘ MIAŁ TEN ŚWISTEK TO WYSTARCZY IŚĆ PRZEREJESTROWAĆ ????? I KONIEC ?????
- kamilos1133
- Świeżak
Na górze napisali, że 400 a ile Ci zaśpiewają tego nie wiesz. Chodziło mi o to, że jeżeli będą chcieli dużej kasy to już lepiej dodać trochę do tego i zrobić prawko. Nie to, że zadzownią na policję tylko jak Cie miśki złapią to wtedy będziesz miał kłopoty.
Ps. Nie pisz drukowanymi, dziękuję.
Ps. Nie pisz drukowanymi, dziękuję.
-
adrianos_08 - Świeżak
ok dzięki za dobrą radę , ale jak mnie policja złapie to pod jakim względem będę miał kłopoty jak kiedyś pytałem się policjanta co robią w takiej sytuacji to powiedział że jak w dowodzie jest 50 ccm3 i jest podbite badanie techniczne to się nie czepiają . To tak jak bym do ogara 900 włożył silnik 125 i by mnie złapali to nic mi nie zrobią jak ja nic nie zrobię np przekroczę prędkość a jak bym przekroczył to bym mandat dostał , z tego co mi powiedział to tak wynikało .
- kamilos1133
- Świeżak
Jakbyś przekroczył prędkość i by Cie złapali to byś nie dostał tylko mandatu. Poczytaj sobie co za to grozi (w dziale "prawo"). Mandat byś dostał jakbyś miał go zarejestrowanego na 125 i przekroczyłbyś prędkość załóżmy w terenie zabudowanym. Wtedy dostajesz mandat za brak posiadania dokumentów uprawniających do prowadzenia pojazdu.
-
adrianos_08 - Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm