Zobacz wątek - Rękawice Alpinestars sp-8 vs sp-2
NAS Analytics TAG

Rękawice Alpinestars sp-8 vs sp-2

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rękawice Alpinestars sp-8 vs sp-2

Postprzez motoftw » 4/6/2010, 15:24

Jak w temacie, rękawice sp-8 ceny po 250zł, sp-2 po 400zł na allegro, chciałbym dowiedzieć się czy jest sens dopłacić te 150zł za sp-2?

Może ktoś ma takie rękawice i może coś o nich powiedzieć jak się sprawują?

Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi! :)
motoftw
Stały bywalec

Postprzez kamilqla » 23/5/2011, 22:33

Z sp2 korzystam dopiero od miesiąca są wygodne, ale w upalne dni ręka prawie pływa.
kamilqla
Świeżak

Postprzez b_2 » 26/5/2011, 08:39

mam SP2 od roku, zrobiłem w tym czasie 12 tys. km. rękawice naprawdę godne polecenia, zamieniłbym je tylko na wyższy model a*. nie widać po nich, że tyle przejechały. niejednokrotnie zalane, prane w pralce, wciąż jak nowe, nie licząc drobnego zmęczenia materiału od wewnątrz, co naturlane (praca na manetce). przy ostatnim drobnym lowside doceniłem je jeszcze bardziej, chociaż przydałby się karbon na paliczkach, jak w sp1 czy gp pro. fakt, że ręka pływa w cieplejsze dni, ale ja mam wszystkie skóry czarne więc zdążyłem się przyzwyczaić.

przed zakupem sp2 mierzyłem sp8 i sp8 wydały mi się jakieś szmaciane. jakość szycia i materiałów gorsza, takie sobie piankowe wzmocnienia, ogólnie słabe to było. podjedź do jakiegoś sklepu i obejrzyj dokładnie, przymierz, sprawdź jak leżą.

moim zdaniem jeśli dasz rade, zainwestuj w sp2.
CBR 600 RR7 "niunia"
Dopóki śmierć nas nie rozłączy
b_2
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê