FZ6 a R6
• Strona 1 z 1
MATI.smg napisał(a):no to jest ten sam silnik...
To jest PRAWIE ten sam silnika a PRAWIE robi wielką różnicę

20KM napędza nasze pospolite (jeszcze) maluszki 126p na drogach - a przecież to szatan a nie samochód

Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Åšcigacz.pl
matko i corko nastepny bzdorny temat zalozony. to tak jak bys zadal pyatnie czy jest roznica gdy siedzisz na drewnianym stolku, a masuje ci tylek fotel wylozony bydleca skorka
skoro mowia do Ciebie, ze jest spora roznica, a Ty dalej swoje, ze wcale nie to stary poszukaj w sieci artykolow z testow i porownan jelsi nie masz zadnej prasy i napewno bedziesz mial info dotyczace roznic i tego czy sa zauwazalne.

<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
-
warjatron - Świeżak
Włodi dobrze gada. Różnice (tą odczuwalną) daje moment obrotowy silnika, a nie jego moc.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
no i waga
a tak naprawdę to umiejętności kierowcy, bo wprawny kierowca FZ6 objedzie R6... taka prawda
Pozdr

Pozdr

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
-
R1 - Bywalec
chciałbym sie dowiedziec czy fz6 jest duzo słabszy od r6 czy nie
Ależ, nie tak ostro proszę. Różnica jest, ale nie jakaś ogromna. R6 to supersport, ale fazer też potrafi "przygazować". No i to zależy jak jeździsz. I są różnice w prędkościach w różnych zakresach obrotów. A tak poza tym, zgadzam się z eneaszem - bierz, który Tobie się bardziej podoba.
- Zed'sDeadBaby
- Świeżak
Jeżdziłem i poprzednikiem FZ6, czyli Fazerem z 2003 (może nie do końca poprzednik bo miał owiewki) a teraz jeżdżę R6 z 2003. Różnice są przede wszystkim w momencie obrotowym i sposobie oddawania mocy. Mówienie, że sa one podobne jest błędem - oczywiście przy niskich obrotach niczego się nie odczuje, ale wystarczy odkręcić do 6-8 tyś i natychmiast wiadomo dlaczego R6 to przecinak a FZ6 to bardzo fajny, szybki street. W obu przypadkach jest drastycznie różna pozycja za kierownicą, moge powiedzieć, że musiałem na nowo uczyć się brać zakręty. Na FZ6 będzie pozycja "rowerowa", taka też jest kierownica, na R6 leżysz na zbiorniku i rączki kieronicy sa poniżej główki ramy. Ale i tak wszystko zależy od gustu i tego co sprawia większą frajdę. Fazer był początkiem, nie wiedziałem w którą stronę "pójdę" ale po pojeźdżeniu zdecydowałem, że będzie to plastik, mimo, że ma swoje wady - jak zresztą każdy.
pozdrawiam
pozdrawiam
Motocykliści dzielą się na tych co leżeli i będą leżeć
- R6surfer
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości