problem z odpaleniem zipp quantum 50-tka
• Strona 1 z 1
problem z odpaleniem zipp quantum 50-tka
witam, mam problem ze skuterem, nie chce wogole zapalic, kreci, gaznik dobry, ale dzis zauwazylem ze nie ma iskry ale swieca jest dobra, wczesniej byla iskra a tez nie palil. prosze o wskazowki, czy to moga byc łozyska na silniku do wymiany badz pierscionki, moze cewka zaplonowa.??????????????
- marian12055
- Świeżak
wymien swiece na inna/ lub kup nowÄ…
ja tez mialem iskre ale jak wkrecilem to nie paliła
PS mi moja honda zapalila nawet na swiecy malucha która jest sporo krótsza(tylko zapalila o jezdzie nei bylo mowy lecz wymienilem na swiece z auta (auto tez honda) i smigam do tera, tylko mam porblem z kluczem do swiec)
ja tez mialem iskre ale jak wkrecilem to nie paliła
PS mi moja honda zapalila nawet na swiecy malucha która jest sporo krótsza(tylko zapalila o jezdzie nei bylo mowy lecz wymienilem na swiece z auta (auto tez honda) i smigam do tera, tylko mam porblem z kluczem do swiec)
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Ja miałem dokładnie tak samo jak u Ciebie w moim romecie 727 i u mnie problemem był brak dochodzenia prądu między stacyjką a modułem sam się zdziwiłem ale jak mechanik zrobił to palił na dotyk ;]
- kubar12345
- Świeżak
Sprawdź na początku jakie napięcie wychodzi z iskrownika miernikiem.., nastepnie jakie napięcie jest na cewce zapłonowej... na iskorwniku i na cewce około 12-14v powinno być... jeśli takie jest to moduł padnięty. albo jeszcze przewód od fajki, sama fajka mogła też sie wypalić.
- Marcin_dudek3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości