Za dużo oleju w silniku
• Strona 1 z 1
Za dużo oleju w silniku
Witka.
Wczoraj wymieniłem olej wraz z filtrem i niechcący wlałem o 50-100ml za dużo. Poziom oleju w okienku jest powyżej F, prawie przy samej górze (prawie całe okienko zalane).
Spuścić trochę, czy można zostawić tak jak jest? Motocykl to SV650N 2008.
Wczoraj wymieniłem olej wraz z filtrem i niechcący wlałem o 50-100ml za dużo. Poziom oleju w okienku jest powyżej F, prawie przy samej górze (prawie całe okienko zalane).
Spuścić trochę, czy można zostawić tak jak jest? Motocykl to SV650N 2008.
- Kazek72
- Świeżak
Udało mi się wczoraj spuścić trochę oleju poprzez odkręcenie śruby przy wężyku doprowadzajacym olej do chłodnicy oleju. Że też na to wcześniej nie wpadłem. Upuściłem w sumie 150ml, przy 100-125ml mniej poziom oleju w okienku kontrolnym był na równi z poziomem F, ale na wszelki wypadek spuściłem 150ml. Ostatecznie olej sięga do 3/4 poziomu między minimum a maksimum.
I teraz nasuwa się pytanie, zakładając że było za dużo oleju o 125ml, czy mogło coś stać się złego z silnikiem? Zrobiłem 470km na nadwyżce oleju.
I teraz nasuwa się pytanie, zakładając że było za dużo oleju o 125ml, czy mogło coś stać się złego z silnikiem? Zrobiłem 470km na nadwyżce oleju.
- Kazek72
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości