[Yamaha R6, 2007] Pytanie o montaż setów (podnóżków)pasażera
• Strona 1 z 1
[Yamaha R6, 2007] Pytanie o montaż setów (podnóżków)pasażera
Witam serdecznie motocyklową Brać.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Yamahy R6 z rocznika 2007. Poprzedni właściciel podróżował sam dlatego motocykl ma wymontowane podnóżki pasażera oraz zamontowany zadupek. O ile podmiana zadupka na siedzisko pasażera nie nastręcza żadnych problemów o tyle montaż podnóżków już trochę tak. Ponieważ motocykl jest z polskiego salonu mam wszelką dokumentację, włącznie z instrukcją obsługi. Nie ma w niej jednakże szczegółowych informacji jak montować podnóżki. Wstępnie pooglądałem temat przy motocyklu i mam wrażenie, że trzeba prawie cały plastik pod siedziskiem wymontować. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale plastikowe zakrycia miejsc gdzie podnóżki się montuje są chyba przykręcone, a nie tylko na wcisk włożone. Jeśli tak jak dostać się najszybciej do śrub?
Doradźcie czy warto robić to samemu czy powinienem udać się do serwisu?
Pozdrawiam serdecznie
Kuba
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Yamahy R6 z rocznika 2007. Poprzedni właściciel podróżował sam dlatego motocykl ma wymontowane podnóżki pasażera oraz zamontowany zadupek. O ile podmiana zadupka na siedzisko pasażera nie nastręcza żadnych problemów o tyle montaż podnóżków już trochę tak. Ponieważ motocykl jest z polskiego salonu mam wszelką dokumentację, włącznie z instrukcją obsługi. Nie ma w niej jednakże szczegółowych informacji jak montować podnóżki. Wstępnie pooglądałem temat przy motocyklu i mam wrażenie, że trzeba prawie cały plastik pod siedziskiem wymontować. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale plastikowe zakrycia miejsc gdzie podnóżki się montuje są chyba przykręcone, a nie tylko na wcisk włożone. Jeśli tak jak dostać się najszybciej do śrub?
Doradźcie czy warto robić to samemu czy powinienem udać się do serwisu?
Pozdrawiam serdecznie
Kuba
- qba_avs
- Świeżak
Zaślepki z tego co pamiętam, zaślepki są na wcisk.
Po co Ci pasażer - samemu się dużo lepiej jeździ.
I lepiej R6 wygląda bez podnóżków pasażera i z nakładką.
Po co Ci pasażer - samemu się dużo lepiej jeździ.
I lepiej R6 wygląda bez podnóżków pasażera i z nakładką.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Cześć
A żonę posiadasz?? Ja tak i dwoje super dzieci też. Musiałem 5 lat poczekać aż troszeczkę podrosną i wróciłem do Moto pozdrowienia.
Jakieś sugestie o setach poza tym co kolega napisał? Mam wrażnie że nie są na wcisk bo łatwo nie wyjda i wymacałem chyba srubę.
Kuba
A żonę posiadasz?? Ja tak i dwoje super dzieci też. Musiałem 5 lat poczekać aż troszeczkę podrosną i wróciłem do Moto pozdrowienia.
Jakieś sugestie o setach poza tym co kolega napisał? Mam wrażnie że nie są na wcisk bo łatwo nie wyjda i wymacałem chyba srubę.
Kuba
- qba_avs
- Świeżak
Żonę - a po co ?
Po za tym po wypadku znajomego uważam że nie powinno się jeździć z Żoną.
Puławska rok 2009 żólta Yamaha FZ1, Andrzej z żoną zginęli w tragicznym wypadku motocyklowym zostawiając 3,5 letnią wtedy córeczkę.
Dlatego jak masz dzieci jeździj sam.
Od tego wypadku nie wożę nikogo po za Sobą.
Po za tym po wypadku znajomego uważam że nie powinno się jeździć z Żoną.
Puławska rok 2009 żólta Yamaha FZ1, Andrzej z żoną zginęli w tragicznym wypadku motocyklowym zostawiając 3,5 letnią wtedy córeczkę.
Dlatego jak masz dzieci jeździj sam.
Od tego wypadku nie wożę nikogo po za Sobą.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości