Zobacz wątek - Podróbki Alpinestars??
NAS Analytics TAG

Podróbki Alpinestars??

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Podróbki Alpinestars??

Postprzez biesiad2 » 29/5/2010, 22:53

Witam wątpie że cena troche ponad 300zl przedstawia oryginalny produkt tej marki. Wiec moje pytanie. Warto brac te rekawice czy jest to zwykla Chinszczyzna ktora nie przetrwa roku i jedynie co nam da to nie ochrone, a +5pkt do lansu od kolegow?? Wysylam przykladowa aukcje do wgladu (nie reklamuje jej, poprostu chce pokazac te rekawice)

http://www.allegro.pl/item1058191311_re ... ck_xl.html

http://www.allegro.pl/item1033374687_re ... 009_m.html
biesiad2
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 30/5/2010, 00:08

Oryginalnie Alpinestars jest szyte ... gdzie ?
W Chinach.

Mogą to być starsze modele z wyprzedaży i dlatego taka cena, gp pro normalnie kosztowały sporo więcej, SP1 kosztowały nie wiele więcej.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez bryk77 » 30/5/2010, 00:54

Przytoczę tylko wypowiedź z innego tematu odnośnie tych właśnie rękawic:

przemko27vr4 napisał(a):Mam ale zakupione w intermotors za normalna cene a nie super chinskie okazje z allegro. Co do rekawiczek ,zalezy w jakim przeznaczeniem bedziesz ich uzywal,pamietaj ze posiadaja mase protektorow i ciagle wkladanie i zdejmowanie nie nalezy do przyjemnosci.Zanim dopasuja sie do reki minie troche czasu i bedzie cie to meczyc.Co do takiej gornej polki to nie popadajmy w zachwyt. Zakupilem w Listopadzie,wiec nie mialem okazji polatac, w kwietniu wrocilem do kraju ,odpalilem motocykl i po 300-400 km rozpruł sie kciuk. Mam praktycznie wszystko alpinestara lecz gdy mialem za granica okazje porownac duzo innych ,duzo tanszych firm nie pchal bym sie w ALPINE obecnie. Moje zdanie jest takie ,ze jezeli masz na rekawiczki 400zl i chcesz kupic watpliwego pochodzenia GP plusy wybiez inna firme,jezeli chcesz aby byla znana wybierz np.berika.Ja kiedys przymierzalem Modeki ze skory Kangura to jest dopiero wygoda i do dzis zaluje ze ich nie kupilem ale chcialem aby rekawice pasowaly do kombi. Co do ceny ,jezeli na stronie producenta kosztuja 230$ czyli w przeliczeniu na polskie jakies 650zl to uwazasz ze ktos ci robi prezent i sprzedaje za 400zl?? poszukaj na ebayu a zobaczysz ile jest rekawiczek alpiny w super niskich cenach. Po drugie jezeli juz bardzo chcesz miec alpine to kup tanszy model ale ze sklepu ,w razie jak ci sie trafia podroby ,bo i ja nie mam pewnosci ze kupilem w 100% orginaly mimo ze kupilem w intermotors ,bedziesz je mial jak reklamowac a tak....lipa jak ci sie popruja i 4 paki poszlo w swiat
bryk77
Stały bywalec

Postprzez grzybol » 30/5/2010, 09:45

Raczek_6 napisał(a):Oryginalnie Alpinestars jest szyte ... gdzie ?
W Chinach.

Raczej Wietnam, Indonezja. Nie widziałem jeszcze oryginalnej alpiny z Chin, może nie miałem szczęścia, a może nie szyją tam, żeby odciąć się od podróbek.
Generalnie kupowanie alpiny na allegro mija się z celem, lepiej kupić w intermotors albo w 4bikes.
781228 <3
grzybol
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 30/5/2010, 10:51

Kombinezon kupiony w inter-motors, ma na metce Made in China. Większość produktów które przymierzałem miały na metce Chiny.

Znajomi majÄ… Dainese Made in Poland i Made in Czech republik.

Ale nie ważny jest kraj produkcji tylko materiały i kontrola jakości.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez marcinpsk » 30/5/2010, 16:07

JA mam ori kurtke alpiny made in vietnam
marcinpsk
Świeżak

Postprzez Gregorgsxr » 30/5/2010, 21:03

99% rękawiczek znajdujących się na alle to podróby.
Jeśli ktoś chce oryginał musi kupić albo w intermotors albo 4bikes.
Podróba to zawsze podróba.
Inne materiały, inna jakość szwów, inne dopasowanie...
To, że fabryka znajduje się w Chinach , Wietnamie czy nawet Burkina Faso o niczym nie świadczy
Mam akurat Alpine GP tech. Ciekawy jestem czy w podróbkach zastosowano np. kevlarowe szwy?
Wolałbym oryginalne np Wintexy czy Modeki niż podróby Alpiny czy Daniese.
Gregorgsxr
Świeżak

Postprzez przeme » 30/5/2010, 23:53

A ja powiem szczerze takie z allegro alpiny nabyłem. Zapłaciłem coś około 300 zł za gp techy i jestem z nich zadowolony.
Zależało mi na tym żeby ostatnie dwa palce były zszyte razem. Oglądałem HIGH RACER firmy Racer ale cena około 500zł mnie odstraszyła.
W alpinach z chin, oryginalne czy nie oryginalne, zrobiłem jakieś 6-7 tyś km i przy okazji lekka glebe zaliczyły, nic nie mam im do zarzucenia. Są w całości, nie prują się. Trochę się tylko przybrudziły, ale to wina tego że wziąłem czarno biały kolorek. Za tą kasę kupił bym je jeszcze raz, jakbym teraz miał wybierać
przeme
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê