Zobacz wątek - Kask SCORPION EXO-750 AIR Battle Lord - SZOK !!
NAS Analytics TAG

Kask SCORPION EXO-750 AIR Battle Lord - SZOK !!

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask SCORPION EXO-750 AIR Battle Lord - SZOK !!

Postprzez skoQ81 » 27/5/2010, 14:33

Witam. Od października 2009 roku jestem nieszczęśliwym posiadaczem kasku SCORPION EXO-750 AIR Battle Lord !! Dostałem go jako prezent więc nie wybrzydzałem bo wyglądał całkiem nieźle. Narąbane różnych dziwnych wlotów, blokad i pompka do dociskania. Myślę - super kask !! Kask przez zimę nie pracował i pierwszy raz ubrałem go w marcu tego roku. Niestety od samego początku coś w nim szumiało pod czas jazdy. Do tego stopnia że silnika i wydechu przy 150 km/h nie słyszę wcale. I to nie przez wyciszenie tylko przez SZUM !!!!! W poprzednim rondlu za 250 zł jakoś lepiej było to rozwiązane. A ten kosztował 1200 zł nowy w sklepie!! Nawet jak stałem na światłach i większy wiatr zawiał mi od czoła to słyszałem szum jak bym miał słuchawki w uszach. Porażka. Ale jak to mówią.. darowanemu się nie zagląda. Jakoś bym to przeżył gdyby nie fakt że z początkiem maja 2010 urwał się prawy zaczep mocujący szybę i odleciał razem z szybą w siną dal. Dwie PLASTIKOWE śruby na których był zamocowany po prostu się URWAŁY !! Do kompletu producent dodaje takie dwie (znaczy jest zorientowany że ten syf się najnormalniej w świecie rozpada ) !! Oddałem do reklamacji sam kask tandetnym plastikiem w środku, sklep wysłał do dystrybutora (najprawdopodobniej) a ten, odesłał kask a na decyzję o nieuwzględnionej reklamacji kazał czekać. TO JUŻ K*&*WA 3 tygodnie !!!!! Teraz nikt nie raczy oddać mi kasy albo chociaż wymienić mi sprzęt na taki co się nie rozpada w rękach !! !!! Kask nie ma żadnej ryski !! Może ktoś z was pomoże mi rozwiązać ten problem bo zostałem bez kasku w sezonie !! Z CZYSTYM SUMIENIEM NIE POLECAM TEGO KASKU NIKOMU !!!
Ostatnio edytowano 27/5/2010, 17:44 przez skoQ81, łącznie edytowano 2 razy
skoQ81
Świeżak

Postprzez przemko27vr4 » 27/5/2010, 15:30

Hmm, moze rzecznik praw konsumenta przyspieszy sprawe. Scorpionka zakupila dziewucha mojego kumpla i nie narzeka, calkiem fajny kask ale jak widac miny sie zdarzaja. Podobnie bylo z MARUSHINEM,kupowalismy z kumplem razem ,podobny model,on dostal rabat bo niby delikatnie przyrysowany z tylu. Co sie okazalo kask byl tak chu...jowo zlozony ze jak jechal to wiatr lzy mu z oczu wyciskal. Reklamacji nie bylo bo byl rabat i kolo sie zamknelo. Dlatego od tamtej pory w wynalazki nie inwestuje uczac sie na bledach innych ludzi.
przemko27vr4
Świeżak

Postprzez skoQ81 » 28/5/2010, 12:18

Udało się dogadać z dystrybutorem :D:D:D Nie uwierzył mi po prostu że zaczep wraz z szybą sam odpadł. Nie wysłałem mu od razu kasku wraz szyby i zaczepem bo został gdzieś w krzakach 100 km od domu. Powiedział że jak wszystko wyśle to mi uwierzy. Ja jednak nie mogę uwierzyć jak można przyczepić uchwyty do szyby na platikowych śrubach :( Przecież przy zmiennych temperaturach i ciągłym otwieraniu i zamykaniu wiadomo że to prędziutko puści :( Kask oddaje czekam aż wróci :)
skoQ81
Świeżak

Postprzez holender1912 » 28/5/2010, 16:58

Szumic ci moglo jesli kask jest za duzy na ciebie
Yamaha TDR125 --> Suzuki GS500F --> Suzuki SV650S
holender1912
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe