Zobacz wÄ…tek - Honda Hornet 600
NAS Analytics TAG

Honda Hornet 600

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Honda Hornet 600

Postprzez Sopp » 22/5/2010, 23:34

Witajcie, chciałbym zasięgnąć waszej opinii. Oglądałem dzisiaj ładnego horneta 600, oględziny oraz jazda próbna poszły dość pomyślnie jednakże pojawiła się pewna niepokojąca kwestia która przysparza mi wiele wątpliwości. O ile silnik sam w sobie pracuje bardzo ładnie i równo to przy pracy na biegu jałowym występuje dość dziwny dźwięk, najprawdopodobniej dochodzący ze sprzęgła ponieważ znika on po jego wciśnięciu. Jednakże sama praca sprzęgła i skrzyni wydaje się być prawidłowa. Motocykl oglądałem z kolegą który jeździ od bardzo dawna i w jego opinii samej pracy sprzęgła przy zmianie biegów nic nie można zarzucić. Nie jestem fachowcem w dziedzinie motocyklowej mechaniki więc mam kilka pytań:
1. Co może być powodem takiego stanu rzeczy?
2. Czym może to skutkować? Także finansowo dla ewentualnego nabywcy.
Tytułowy hornet był wyprodukowany w 2006 roku i jego aktualny przebieg to ok 16kkm i zdaje się być autentyczny. Rozumiem, że na podstawie tak lakonicznego opisu może być ciężko o jakąkolwiek diagnozę, ale być może ktoś z was spotkał się z taką sytuacją i zechce podzielić się wiedzą.
Sopp
Świeżak

Postprzez Maxi666 » 23/5/2010, 08:44

Hornet posiada silnik od cbr, ja mam tak samo u mnie. Jest to najprawdopodobniej kosz sprzeglowy, ktory jest dosc glosny i tak jak napisales znika po wcisnieciu sprzegla. Nie bedzie cie to kosztowalo nic, poprostu bedziesz musial sie do tego przyzwyczaic. Sprzeglo chodzi dobrze :] Jak masz okazje i cala reszta jest ok to kupuj :))
Suzuki GS 500 1991r. -> CBR 600 F2 -> CBR 929
Maxi666
Świeżak

Postprzez dar3k » 23/5/2010, 09:28

potwierdzam, hałaśliwe kosze sprzęgłowe to norma w tych moto
dar3k
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê