Honda Hornet 600
• Strona 1 z 1
Honda Hornet 600
Witajcie, chciałbym zasięgnąć waszej opinii. Oglądałem dzisiaj ładnego horneta 600, oględziny oraz jazda próbna poszły dość pomyślnie jednakże pojawiła się pewna niepokojąca kwestia która przysparza mi wiele wątpliwości. O ile silnik sam w sobie pracuje bardzo ładnie i równo to przy pracy na biegu jałowym występuje dość dziwny dźwięk, najprawdopodobniej dochodzący ze sprzęgła ponieważ znika on po jego wciśnięciu. Jednakże sama praca sprzęgła i skrzyni wydaje się być prawidłowa. Motocykl oglądałem z kolegą który jeździ od bardzo dawna i w jego opinii samej pracy sprzęgła przy zmianie biegów nic nie można zarzucić. Nie jestem fachowcem w dziedzinie motocyklowej mechaniki więc mam kilka pytań:
1. Co może być powodem takiego stanu rzeczy?
2. Czym może to skutkować? Także finansowo dla ewentualnego nabywcy.
Tytułowy hornet był wyprodukowany w 2006 roku i jego aktualny przebieg to ok 16kkm i zdaje się być autentyczny. Rozumiem, że na podstawie tak lakonicznego opisu może być ciężko o jakąkolwiek diagnozę, ale być może ktoś z was spotkał się z taką sytuacją i zechce podzielić się wiedzą.
1. Co może być powodem takiego stanu rzeczy?
2. Czym może to skutkować? Także finansowo dla ewentualnego nabywcy.
Tytułowy hornet był wyprodukowany w 2006 roku i jego aktualny przebieg to ok 16kkm i zdaje się być autentyczny. Rozumiem, że na podstawie tak lakonicznego opisu może być ciężko o jakąkolwiek diagnozę, ale być może ktoś z was spotkał się z taką sytuacją i zechce podzielić się wiedzą.
- Sopp
- Świeżak
Hornet posiada silnik od cbr, ja mam tak samo u mnie. Jest to najprawdopodobniej kosz sprzeglowy, ktory jest dosc glosny i tak jak napisales znika po wcisnieciu sprzegla. Nie bedzie cie to kosztowalo nic, poprostu bedziesz musial sie do tego przyzwyczaic. Sprzeglo chodzi dobrze :] Jak masz okazje i cala reszta jest ok to kupuj
)

Suzuki GS 500 1991r. -> CBR 600 F2 -> CBR 929
-
Maxi666 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości