Honda CB 500 ?
• Strona 1 z 1
Honda CB 500 ?
witam chciałbym zapytać czy warto kupić http://allegro.pl/item168019533_honda_c ... 8_rok.html ?
- glis
- Świeżak
Jeśli sprowadzona z Holandii niedawno to jest szansa że nie zdążyła być katowana w polsce i serwisowana za granicą. choć nie twierdze że w Holandii nie była zajeżdzana.
Po zdjęciach za dużo nie widać a przynajmnie czy miała jekieś ślizgi.
Najlepiej jechać i sprawdzić stan moto bo nawet przez telefon to wszyskie moto są w cudownym stanie a na miejscu szukasz po gościa garażu innego moto bo chyba nie o tym samym rozmawialiśmy przez kom który ci pokazuje. Ja tak miałem 2 razy.
Po zdjęciach za dużo nie widać a przynajmnie czy miała jekieś ślizgi.
Najlepiej jechać i sprawdzić stan moto bo nawet przez telefon to wszyskie moto są w cudownym stanie a na miejscu szukasz po gościa garażu innego moto bo chyba nie o tym samym rozmawialiśmy przez kom który ci pokazuje. Ja tak miałem 2 razy.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
rozmawiałem z kolesiem i twierdzi ze ma małe wgniecenie na baku plus uszkodzona manetka i pęknięty licznik ( sklejony), najprawdopodobniej od przewrócenia - mozliwe ? ( na moje nie wprawne oko tak ale ja sie nie znam
) i jeszcze drobna sprawa w razie gdybym zakupił to czy można kopić sensowne owiewki do niej żeby wyglądała bardziej sportowo ? jeśli tak to jakie i gdzie
ps thx za odpowiedzi

ps thx za odpowiedzi
- glis
- Świeżak
No teraz jak napisałeś o wgnieceniu to je widzę bo na początku myslałem że to cień na bak tak pada.
Wgniecenie idealnie pod manetką czyli po wywrotce manetka zrobiła to wgniecenie i dlatego sama jest uszkodzona.
Jeśli to tylko to co pisze a wgniecenie Ci nie przeszkadza to moto może być ok. ale to jeszcze trzeba na miejscu sprawdzić.
Co do owiewek to CB to naked i do nich (przynajmniej ja nie widziałem) org. owiewek nie robią.
Wgniecenie idealnie pod manetką czyli po wywrotce manetka zrobiła to wgniecenie i dlatego sama jest uszkodzona.
Jeśli to tylko to co pisze a wgniecenie Ci nie przeszkadza to moto może być ok. ale to jeszcze trzeba na miejscu sprawdzić.
Co do owiewek to CB to naked i do nich (przynajmniej ja nie widziałem) org. owiewek nie robią.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
Ja bym uwazal, bo ma przetarte siedzenie.To znaczy ze przebieg musi byc naprawde spory.Nie jakies marne 36000, ktore dla takiej cebepincety byloby jak splunÄ…c.No chyba ze sie "przypadkiem przetarlo".
A wgniecenie na baku nie powstalo od manetki bo za daleka droga.Chyba ze calÄ… kiere wygielo na maxa.
W cb nie ma sie co psuc oprocz halasujacego kosza sprzegla,ale zawsze lepiej sprawdzic z kims jak sie samemu nie zna.Dla mnie to podejrzane ze motong ma tylko 36 tysi przebiegu a juz siedzenie sie przetarlo.Sciema pachnie.Dlatego sprawdz.Ale ten motong jak ktos dba to 150000 przejedzie,wiec jak ci mechanior powie ok,to bierz.
A co do owiewek to mozna dopasowac z np. hondy revere(patrz zalacznik) jak ja mialem,ale jak masz wiecej niz 180cm to w kolana wchodzi.Jest tez wersja S z pół-owiewką,ale z kwadratowym swiatlem i innymi zegarami.
A wgniecenie na baku nie powstalo od manetki bo za daleka droga.Chyba ze calÄ… kiere wygielo na maxa.
W cb nie ma sie co psuc oprocz halasujacego kosza sprzegla,ale zawsze lepiej sprawdzic z kims jak sie samemu nie zna.Dla mnie to podejrzane ze motong ma tylko 36 tysi przebiegu a juz siedzenie sie przetarlo.Sciema pachnie.Dlatego sprawdz.Ale ten motong jak ktos dba to 150000 przejedzie,wiec jak ci mechanior powie ok,to bierz.
A co do owiewek to mozna dopasowac z np. hondy revere(patrz zalacznik) jak ja mialem,ale jak masz wiecej niz 180cm to w kolana wchodzi.Jest tez wersja S z pół-owiewką,ale z kwadratowym swiatlem i innymi zegarami.
- Załączniki
-
- DSC01609.JPG (116.33 KiB) PrzeglÄ…dane 7173 razy
shl, mz etz 250, kawasaki gpz 500, honda cb500, ktm 640lc4 sm, KAWASAKI ZRX1200
-
koralgol44 - Świeżak
Bardzo dobra cena za ten rocznik. Świetny wybór na początek, miałem też sprowadzoną z Holandii tylko z 95. Miała przejechane ok. 60tys i nie sprawiała żadnych problemów. Prawda z tym koszem sprzęgłowym - hałasował, ale nic poza tym. Też miała nie jedną wywrotkę, wgnieciony bak od kierownicy. Ta wygląda ładnie, malowanie sprawia wrażenie oryginalnego. Jak wszystko technicznie OK to naprawdę się opłaca.
Triumph Speed Four
-
koni74 - Świeżak
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości