Moja mz etz 250
• Strona 1 z 1
Moja mz etz 250
moja mz nie ma ładowania a niewiem co moze byc zepsute co wymienic moze ktos podpowiedziec z gury dziek
- franek4343
- Świeżak
Witam. Być może że powodwm nie ładowania morze być przepalony bezpiecznik, lecz ja bym popaczał po kablach czy coś sie nie urwało
- Krystian125
- Świeżak
Za ładowanie w dużym stopniu odpowiada regulator napięcia. Może masz wtyki zanieczyszczone albo jakieś mini zwarcie. Musisz miernikiem sprawdzić czy jest ładowanie, a potem przy regulatorze. Jak nie ma przy regulatorze tzn. że masz go do wymiany. Zobacz czy masz dobrze klemy dokręcone albo czy nie są zaśniedziałe, bo to też się zdarza... Ot, i cała filozofia po mojemu.
Btw. poczciwa etz, jakoś się ciepło na sercu robi:)
Btw. poczciwa etz, jakoś się ciepło na sercu robi:)
Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
MZ ETZ obojętnie jaki model (150/250/251/301) ma problem z śniedzią styków w puszcze bezpiecznikowej... Ja zrobiłem sobie 4 bezpieczniki płaskie z gniazdami (które można spiąć i zamocować), i to pomogło...
Kolejnym newralgicznym miejscem jest regulator napięcia... Można go otworzyć (jeśli jest mechaniczny) i podczyścić np. styki od cewek... Najlepszą opcją jest założenie przerywacza elektronicznego...
Diody... Tutaj dokładnie sprawdzisz z książką "Sam naprawiam MZ ETZ"
Uzwojenie i wirnik... j.w.
Szczotki... Przy zapłonie masz szczotkotrzymacz i szczotki... sprawdz czy wszystko jest poprawnie zainstalowane i nie są zniszczone
Kolejnym newralgicznym miejscem jest regulator napięcia... Można go otworzyć (jeśli jest mechaniczny) i podczyścić np. styki od cewek... Najlepszą opcją jest założenie przerywacza elektronicznego...
Diody... Tutaj dokładnie sprawdzisz z książką "Sam naprawiam MZ ETZ"
Uzwojenie i wirnik... j.w.
Szczotki... Przy zapłonie masz szczotkotrzymacz i szczotki... sprawdz czy wszystko jest poprawnie zainstalowane i nie są zniszczone
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
omg po raz 3 widze jak debilnie piszesz ;/ czuje że warn sie posypie... po co odkopujesz stare tematy ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości