"fachowe" porady
• Strona 1 z 2 • 1, 2
"fachowe" porady
pełno jest na forum tematów typu "Honda Hornet vs Suzuki SV" albo "Żuk vs Maluch" itp. ale nie o to chodzi, chodzi o wypowiedzi użytkowników na temat porównywanych motocykli. Dokładniej o to, że ktoś nie jeździł danym motocyklem i rzuca ogólnikami "SV fajnie burczy bo ma silnik V'ke" przykładów można by podać więcej, ale po co, nie można by czegoś zrobić aby w tematach o konkretnych modelach motocykli wypowiadali się ludzie którzy oprócz tego, że coś o nich czytali mieli przyjemność jeżdżenia nimi?
napewno ułatwiło by to następnym pokoleniom znalezienie na forum konkretnych informacji o danym modelu a nie tylko ogólników i nie były by powielane te same tematy co za tym idzie byłby większy porządek na forum
napewno ułatwiło by to następnym pokoleniom znalezienie na forum konkretnych informacji o danym modelu a nie tylko ogólników i nie były by powielane te same tematy co za tym idzie byłby większy porządek na forum
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
no właśnie o tym samym pomyślałem, co na to moderatorzy? da się coś z tym zrobić?
może w dziale "motocykle" utworzyć temat przyklejony, albo może coś w rodzaju nowego działu "porównanie motocykli" w którym będą umieszczane właśnie tego typu tematy i umieścić tam wpis, żeby wypowiadali się tylko użytkownicy?
może w dziale "motocykle" utworzyć temat przyklejony, albo może coś w rodzaju nowego działu "porównanie motocykli" w którym będą umieszczane właśnie tego typu tematy i umieścić tam wpis, żeby wypowiadali się tylko użytkownicy?

-
Kula07 - Stały bywalec
Moim zdaniem i tak niewielu będzie się do tego stosowało.
Po pierwsze sporo jest ludzi, którzy zakładają konto tylko po to, żeby zadać jedno pytanie. Wątpię, żeby przyklejali się do już istniejących wątków. Z tym nowym działem to już lepszy pomysł.
Po drugie, widać że mało użytkowników, nawet tych stałych czyta regulamin...
Po pierwsze sporo jest ludzi, którzy zakładają konto tylko po to, żeby zadać jedno pytanie. Wątpię, żeby przyklejali się do już istniejących wątków. Z tym nowym działem to już lepszy pomysł.
Po drugie, widać że mało użytkowników, nawet tych stałych czyta regulamin...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
A po trzecie tematy typu " chce r6", " co sadzicie o r1", albo " gsxr czy zx10R "... powinny być z miejsca kasowane, a użytkownicy, którzy raczyli odpowiedzieć na te bzdurne pytania, na które odpowiedzi jest 10 000 w guglach, powinni dostać ostrzezenie. Burdel sie robi na tym forum i nic więcej. Totalny śmietas.
- Materialmord
- Świeżak
będę sceptyczny
bo tak się zastanawiam, ile osób preczytało o danych modelach w smym ścigaczu - nie na forum w dziale motocykle/testy
sami pomyślcie, odpowiedzi nie oczekuję...
bo tak się zastanawiam, ile osób preczytało o danych modelach w smym ścigaczu - nie na forum w dziale motocykle/testy
sami pomyślcie, odpowiedzi nie oczekuję...
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
no właśnie dlatego może spróbować by to jakoś zmienić poprzez stworzenie odpowiedniego "poddziału"

-
Kula07 - Stały bywalec
Nie wydaje mi się, żeby i to coś dało. Moim zdaniem, aby sytuacja się polepszyła, trzeba by zlikwidować licznik postów. Przez to rodzi się jakaś chora konkurencja, przez którą ludzie próbują nabić jak najwięcej postów, wypowiadając się na tematy, na które nie mają zielonego pojęcia.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
ms407 napisał(a):Pomysł dobry i trafny ale z jego wykonaniem mogą być już schody . To tak jak z [nazwą moto] w dziale mechanika . Fajnie by było , tylko kupa ludzi tego nie przestrzega .
Widziałem na forach opcje wymuszania kwadratowych nawiasów... Po prostu przed tytułem tematu było okienko z listą z której wybierało się np. [sprzedam], [kupie], [zamienie]...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
proponuje kasować posty które mają mniej niż trzy zdania lub nic nie wnoszą do tematu.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Precz z cenzurÄ…
Jest jak jest i niech tak będzie, w końcu nie ma przecież tragedii. Czasem ten, który miał okazje chwile się przejechać nie będzie wcale posiadał większej wiedzy od tego, który nie miał tego zaszczytu.

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
spoko, ale gdybyś odwiedził inne fora to zobaczył byś że te poukładane to kopalnia wiedzy bez końca.
Z trzech stron po rozwiÄ…zaniu problemu robi siÄ™ jedna, ze zmienieniem tematu z dopiskiem na poczÄ…tku "SOLVED".
To nie cenzura tylko usuwanie śmieci.
Kiedyś wlazłem na forum BMW bo zobaczyłem że koleś długo i nieźle opisał swoje BMW 540.
Potem było 15 stron gratulacji, znów jedna strona o BMW i potem gratulacje dobiły do 30 stron.
**uj mnie strzelił.
Pierwszy temat usera powinien zaakceptować moderator zanim trafi na forum.
Pierwsze dwa posty usera powinien również zaakceptować moderator zanim trafi do tematu.
Z trzech stron po rozwiÄ…zaniu problemu robi siÄ™ jedna, ze zmienieniem tematu z dopiskiem na poczÄ…tku "SOLVED".
To nie cenzura tylko usuwanie śmieci.
Kiedyś wlazłem na forum BMW bo zobaczyłem że koleś długo i nieźle opisał swoje BMW 540.
Potem było 15 stron gratulacji, znów jedna strona o BMW i potem gratulacje dobiły do 30 stron.
**uj mnie strzelił.
Pierwszy temat usera powinien zaakceptować moderator zanim trafi na forum.
Pierwsze dwa posty usera powinien również zaakceptować moderator zanim trafi do tematu.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
to może warto spróbować zrobić taki dział i zobaczymy jak będzie się to sprawowało?

-
Kula07 - Stały bywalec
No fakt... Na poukładanym forum to poprostu pstrykamy w konkretny temat i jest mega...
Fajnie sprawdzają się działy zrób to sam z kompleksowymi opisami naprawy czegoś od "a do z". Dobrze sprawdza się też podklejanie wartościowych i rozwiązujących problem postów...
Fajnie sprawdzają się działy zrób to sam z kompleksowymi opisami naprawy czegoś od "a do z". Dobrze sprawdza się też podklejanie wartościowych i rozwiązujących problem postów...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
pan_wiewiorka napisał(a):A ja dzisiaj znalazłem inny kwiatek. Chodziło o ubranie. Tekst taaaa napewno rst rift będzie dobre na kobietę, co za koleś, za 500 zł to weź ją lepiej na kolacje, zamist wyzucać pieniadze na cos co i tak nie spełni swojej roli. Zaraz się znajdą znawcy co polecą ci ubrania marki ozone, która oczywiście dobra co najwyżej na skuter kymco mnie zabił. Ewidentnie świadczy o tym, że koleś w ogóle tego nie założył na siebie a o przetestowaniu już nie wspomnę. A mundrości prawi niczym kśiunc na ambonie. Masakra
koles korego cytujesz pracuje w branzy od ladnych paru lat.. i wie co mowi.. zyczylbym sobie zeby tylko tacy doradcy byli na tym forum..
edit:
takiego przemialu moto i ciuchow jak on zycze rowniez kazdemu.. heh
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości