Wymiana sprzęgła GSX600F
• Strona 1 z 1
Wymiana sprzęgła GSX600F
Witam posiadam Suzuki GSX600F rocznik 92. Ostatnio zaczeło ślizgac mi się sprzęgło. Moje pytanie brzmi ile tarcz sprzęłowych jest w tym modelu? Oraz co należy dodatkowo wymienić czy tylko same tarcze. Aha i czy konieczna bedzie wymiana oleju? Pozdrawiam
- casanovva
- Świeżak
Wymiana oleju nie bedzie konieczna ewentualnie musisz spuscic nadmiar ktory by wylecial przy otwarciu pokrywy sprzegla...
Pojdziesz do sklepu podasz rok model itp to ci dadza caly komplet tarcz wiec bedziesz wiedzialile ich jest ! jesli sprzeglo chodzi ładnie to mysle ze sprezyn nie bedziesz musial wymianiac... chodz inni moze inaczej powiedza...
Pojdziesz do sklepu podasz rok model itp to ci dadza caly komplet tarcz wiec bedziesz wiedzialile ich jest ! jesli sprzeglo chodzi ładnie to mysle ze sprezyn nie bedziesz musial wymianiac... chodz inni moze inaczej powiedza...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
witam mam problem mam suzuki gsx-f 600 z 1999 wymienialem linke sprzegła i po zlozeniu dekla nie mam wogole sprzegła jaka moze byc przyczyna prosze o odp..
Pozdrawiam Albert MAzur
Pozdrawiam Albert MAzur
- AlbertMazur
- Świeżak
dzieki za pomoc poradzilem sobie...to moj nowy nabytek i sie ucze dopiero...interesuje mnie jeszcze cisnienie w oponach bo nie moge tego znalesc jakie najlepsze i czy jakos sie konserwuje motocykl na sen zimowy??
- AlbertMazur
- Świeżak
Sam popsujesz ten motocykl ale podpowiem Ci aby ograniczyć straty.
1. Książka serwisowa -3 minuty szukania w sieci;
2. Klucz dynamometryczny;
3. Nowa uszczelka;
4. Demontaż i weryfikacja podzespołów w/g wskazań serwisówki;
5. Zakup nowych części;
6. Koniecznie nowy olej i filtr;
Polecam wizytÄ™ w serwisie koszt robocizny nie przekroczy 200 pln.
1. Książka serwisowa -3 minuty szukania w sieci;
2. Klucz dynamometryczny;
3. Nowa uszczelka;
4. Demontaż i weryfikacja podzespołów w/g wskazań serwisówki;
5. Zakup nowych części;
6. Koniecznie nowy olej i filtr;
Polecam wizytÄ™ w serwisie koszt robocizny nie przekroczy 200 pln.
- hENY
- Świeżak
Witam.
Posiadam GSX 600f z 96' . Wymieniłem olej wraz z filtrem ale co się okazało linka sprzęgła strzeliła i muszę wymienić wraz z klamką. Problem jest taki czy jak odkręcę dekiel to czy mi się nic nie wysypie i czy łatwo to będe mógł "garażowym" domowym sposobem wymienić, no i dwa czy olej będę musiał wymieniac? Nie chciałbym kupując nowy olej spuszczać go i znów wlewać nowy olej. Czy jak odkręcę dekiel to nic mi się tam nie wysypie i wymiana linki będzie prosta?
Proszę o konkretną odpowiedź -sezon coraz bliżej -
Pozdrawiam
Mateusz
Posiadam GSX 600f z 96' . Wymieniłem olej wraz z filtrem ale co się okazało linka sprzęgła strzeliła i muszę wymienić wraz z klamką. Problem jest taki czy jak odkręcę dekiel to czy mi się nic nie wysypie i czy łatwo to będe mógł "garażowym" domowym sposobem wymienić, no i dwa czy olej będę musiał wymieniac? Nie chciałbym kupując nowy olej spuszczać go i znów wlewać nowy olej. Czy jak odkręcę dekiel to nic mi się tam nie wysypie i wymiana linki będzie prosta?
Proszę o konkretną odpowiedź -sezon coraz bliżej -

Pozdrawiam
Mateusz
- Larrond
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości