Problem z Kawasaki Er 5 po wymianie oleju.
• Strona 1 z 1
Problem z Kawasaki Er 5 po wymianie oleju.
Postanowiłem wymienić olej w swojej Er 500. Przeczyściłem także filtr powietrza. Przy okazji coś podkusiło mnie i rozebrałem pokrywę od sprzęgła by zobaczyć w jakim stanie jest łańcuch od przeniesienia wstępnego. Potem uszczelniłem pokrywę silikonem i wlałem nowy olej, wymieniłem filter.
Ponieważ się lekko zagadałem wlałem za dużo oleju (ok 3,8l). Po odpaleniu kontrolka ciśnienia zgasła więc chciałem przejechać się kawałek i tu pojawił sie problem:
Silnik na luzie ładnie wkręca się na obroty, lecz po zakleszczeniu biegu i puszczeniu sprzęgła silnik gaśnie. Nie jest "duszenie się" silnika , bardziej jakby odcięcie zapłonu.
Ściągnąłem olej do poziomu "3/4 oczka" i problem dalej występuje. Odkręciłem klemy w akumulatorze, i poczekałem chwile - problem dalej występuje.
Proszę o jakieś porady w tej sprawie. Naprawdę nie wiem co to może być.
Dodam ze motocykl rusza na pół sprzęgle. Dopiero po puszczeniu całkowicie rączki on gaśnie.
Kawasaki ER 5 twister
2000r, olej motul 10w40
Ponieważ się lekko zagadałem wlałem za dużo oleju (ok 3,8l). Po odpaleniu kontrolka ciśnienia zgasła więc chciałem przejechać się kawałek i tu pojawił sie problem:
Silnik na luzie ładnie wkręca się na obroty, lecz po zakleszczeniu biegu i puszczeniu sprzęgła silnik gaśnie. Nie jest "duszenie się" silnika , bardziej jakby odcięcie zapłonu.
Ściągnąłem olej do poziomu "3/4 oczka" i problem dalej występuje. Odkręciłem klemy w akumulatorze, i poczekałem chwile - problem dalej występuje.
Proszę o jakieś porady w tej sprawie. Naprawdę nie wiem co to może być.
Dodam ze motocykl rusza na pół sprzęgle. Dopiero po puszczeniu całkowicie rączki on gaśnie.
Kawasaki ER 5 twister
2000r, olej motul 10w40
Kawasaki Er 5 2000r "Wisienka"
"Raz pod wozem, raz nawozem.."
"Raz pod wozem, raz nawozem.."
-
Namorzyn - Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
oj tam - fajnie jakby ktos przykleił. Ten jak i inne podobne tematy o jednoznacznym rozwiazaniu
No ale to marzenia ściętej głowy hehe

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości