jak dokręcić uszczelkę pod głowicą simson
• Strona 1 z 1
jak dokręcić uszczelkę pod głowicą simson
witam mam jedno pytanie na ten temat ponieważ już trochę szukałem na tym forum coś na ten temat lecz nic nie znalazłem i się pytam czy wie ktoś jaką siłą należy jak dokręcić uszczelkę pod głowicą simsonie s 51na ile mn metro niutona należy klucz ustawić
- sebalam
- Świeżak
Niutonometrów a nie metro niutonów
to raz
Jak nie znasz sił to dokręć najpierw każdą na 10Nm ale metodą na krzyż wychodząc od środka głowicy. Po tych 10Nm dokręcasz na 15Nm. Jak nadal szło gładko to dokręć do 20Nm, jak już był wyraźny opór to odpuszczasz. na 100% więcej jak 25Nm nie będzie a nawet jeśli to lepiej trochę słabiej ale równomiernie niż zbyt mocno i urwać.

Jak nie znasz sił to dokręć najpierw każdą na 10Nm ale metodą na krzyż wychodząc od środka głowicy. Po tych 10Nm dokręcasz na 15Nm. Jak nadal szło gładko to dokręć do 20Nm, jak już był wyraźny opór to odpuszczasz. na 100% więcej jak 25Nm nie będzie a nawet jeśli to lepiej trochę słabiej ale równomiernie niż zbyt mocno i urwać.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Simson to nie jakiś ścigacz czy coś co kosztuje np 10-20-30-40...tys dokręć według własnego uznania na krzyż i tyle nie potrzebujesz żadnego klucza specjalistycznego
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
-
mariusz198918 - Świeżak
dzięki za info no w sumie to nie jest za młody motocykl i części są do niego tańczę ale teraz miałem pewnie tak dokręcona głowice na wyczucie i mi uszczelka pierdoła i się pytam jak to powinno być dokręcone nie chce co parę tygodni jej wymieniać i z tego co wiem to kiedyś była tak książka jak to zrobisz itd a z tym specjalnym kluczem to dla mnie noł problem
- sebalam
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości